Web Analytics

Tema düzenleyici

Yazılım Sektöründe Yaşadığınız Trajikomik Olaylar :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Argon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 414

Argon

TFC Üye
Tepki Skoru
14
1/3
Konu sahibi
Arkadaşlar Merhaba, bu yazıyı çalışırken bir kahve molasında aklıma geldiği için yazıyorum
Bir sohbet muhabbet havasında geçmesini istedim.
Yazılım sektöründe belli bir süredir varım gerek web development alanında gerek Security alanında epey bir süredir kendimi geliştirmekteyim.
Bu alanda çalışan herkesin yaşadığı gibi benim de yaşadığım böyle gülümsetici olaylar yaşadım. Ben bir tanesini paylaşayım, aşağıya siz de yaşadığınız böyle gülümsetici ve komik olayları paylaşın, maksat günümüz güzelleşsin :)

"Haziran ayında teknoparkta (adını vermek istemediğin) bir firmada çalışırken ofise bir stajyer geldi. Bilgisayar Programcılığından mezundu. Oğlan çok tatlı bir insandı ama alan ile alakalı pek bir bilgisi yoktu gibi. (NOT: Sql Query si bile atamıyordu HDSJKCHJKCVHSJKCHJKDJSKVHJKSDH) Neyse çalışıyoruz bir şekilde, bir e ticaret sitesi hazırlarken artema nın kataloğunu veri tabanına giriyorduk. Yani Data Enteristlik yapıyorduk baya. Neyse verileri giriyoruz Ben verileri girdim bi sigara molasına çıktım. Aradan bi 10 15 dakika geçti ofise çağırıldım. Geldiğimde site hata veriyor sayfayı refresh ediyorum, Toastr hata kodu geliyor. neyse google developer konsolu açtım Syntax Error yazıyor. Allah Allah dedim bu arada site düz script yani, PHP Scripti o yüzden phpmyadmin den manuel olarak sql select sorgusu attım, yine syntax hatası veriyor. Şaşırdım bir an, gittim mssql den fake bir db oluşturdum birkaç tane tablo ve kolon oluşturdum, aynı select sorgusunu mssql de atıyorum çalışıyor,mysql den atıyorum syntax hatası veriyor, ChatGPT Hazretlerine durumu bildirdik o da çözemedi, 1 2 saat geçti böyle. En son tuttum Tabloları bir açtım açmaz olaydım. Abi ben 10 15 dakikalığına dışarı çıktığımda girmesi gereken veri örnek olarak (artema-musluk.png) diye mysql e yüklemesi gerekirken ŞAKASIZ SÖYLÜYORUM ABARTMIYORUM (Artema Musluğu.PENEGE.png) diye girmiş. Sırf bu SÜDOĞLAN yüzünden 1 2 saat öyle yemiştik HCDJJKSHCJKSHCJKSDHCJKDSHCJKSDHCKDSHFKC. Bu da böyle bir anı işte :) "

Varsa sizin de böyle bir olayınız aşağıya yorumlara yazın :) Kolay gelsin iyi çalışmalar diliyorum herkese...

Tamam bilmeyebilirsin bazı şeyleri de, o yaptığı hatanın da affı yok be. Yani en azından programlama mezunu olup da dosya uzantılarına hakim olursun biraz be.

Benim de başıma benzer bir şey geldi aslında. Web sitesi yapan bir firmada çalışıyordum. Bir araç kiralama firmasının site bakımlarını falan yapıyordum, bir şeyi yanlış yaptım ve bütün resimler bir anda kayboldu. Nasıl oldu ne yaptım hâlâ bilmiyorum. Patron "Sıkıntı olmaz yarın düzeltiriz" falan demişti. Ben kendime yedirememiştim sabahlamıştım ofiste, 2 saatte koltukta uyuyup ertesi gün devam etmiştim. :D

Bu arada hoş geldin hocam. :)

Çırak ustayı sollamazsa meslek ölür. Hatalı sollarsa çırak ölür. :)

Konu sahibi
Tamam bilmeyebilirsin bazı şeyleri de, o yaptığı hatanın da affı yok be. Yani en azından programlama mezunu olup da dosya uzantılarına hakim olursun biraz be.

Benim de başıma benzer bir şey geldi aslında. Web sitesi yapan bir firmada çalışıyordum. Bir araç kiralama firmasının site bakımlarını falan yapıyordum, bir şeyi yanlış yaptım ve bütün resimler bir anda kayboldu. Nasıl oldu ne yaptım hâlâ bilmiyorum. Patron "Sıkıntı olmaz yarın düzeltiriz" falan demişti. Ben kendime yedirememiştim sabahlamıştım ofiste, 2 saatte koltukta uyuyup ertesi gün devam etmiştim. :D
Valla hocam sizinki de iyimiş :D Alman mentalitesi gibi :D öyle şeyler oluyor bazen, böyle bir anda veri gidiyor nolduğunu şaşırıyorsunuz, bi de yedeği olmayınca verilerin iyice yusuf yusuf oluyor insan :D

Valla hocam sizinki de iyimiş :D Alman mentalitesi gibi :D öyle şeyler oluyor bazen, böyle bir anda veri gidiyor nolduğunu şaşırıyorsunuz, bi de yedeği olmayınca verilerin iyice yusuf yusuf oluyor insan :D

Bir de benim hatamdan kaynaklı bir şeyse akşam eve gelince uyuyamıyorum ya. İçime sıkıntı düşüyor. O gün eve gelseydim yine uyumayacaktım. En azından kaldım, çalıştım ve hatayı düzelttim. Akşamına da patron yemek ısmarlamıştı. Ahahahahahha

Konu sahibi
Bir de benim hatamdan kaynaklı bir şeyse akşam eve gelince uyuyamıyorum ya. İçime sıkıntı düşüyor. O gün eve gelseydim yine uyumayacaktım. En azından kaldım, çalıştım ve hatayı düzelttim. Akşamına da patron yemek ısmarlamıştı. Ahahahahahha
Valla helal olsun hocam :) Beleş yemek baldan tatlıdır derler afiyet olsun 😂

Hoş geldin kardeşim Argon ile aynı mahalledeniz bu arada yüzyüze tanışıklığımız var.

Benim yaptığım hata ise 2006 yılında site çok yoruldu diye kapatmıştım😂 sanki at ile sefere gidiyorumda ne yorulmasıysa😂

Konu sahibi
Hoş geldin kardeşim Argon ile aynı mahalledeniz bu arada yüzyüze tanışıklığımız var.

Benim yaptığım hata ise 2006 yılında site çok yoruldu diye kapatmıştım😂 sanki at ile sefere gidiyorumda ne yorulmasıysa😂
Kahkaha attım yemin ederim :D Hoş buldum Tevfik abi :)

Valla site 10 numara :) tavsiyen için teşekkür ederim abi şu an pek müsait değilim biraz boşluğum çıkarsa hallederim inşallah :)
Eyvallah kardeşim eksik olma her daim beklerim, dediğim gibi burada kendini bilmez insan yok herkes eksik olmasınlar güzel insanlar☺️🙏🏻

Hahaha çok iyiymiş, tam trajikomik bir olay! 😂 Benim de başıma şöyle bir şey gelmişti: Bir projede müşteri bize "Lütfen tüm yazıları büyük harfe çevirin" dedi. Biz de bir fonksiyon yazıp frontend'de tüm yazıları büyük harfe çevirdik. Ama adamın kastettiği şey meğerse sadece başlıkların büyük harf olmasıymış! 😅 İki gün sonra "Her şeyi neden bağırıyorsunuz gibi yapmışsınız?" diye geri dönüş yaptılar. 🤦‍♂️

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri