Merhabalar,
Xenforo çekirdekte temel tepki emojileri ile birlikte geliyor. Bunların sayılarını artırarak daha fazla emoji çeşitliliği oluşturmakta sizin elinizde. Bunu nasıl yapacağınız konusunda aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
Xenforo çekirdekte temel tepki emojileri ile birlikte geliyor. Bunların sayılarını artırarak daha fazla emoji çeşitliliği oluşturmakta sizin elinizde. Bunu nasıl yapacağınız konusunda aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
Xenforo Emoji Ekleme
Xenforo halihazırda emoji paketi değiştirilmediyse JoyPixels ile sunulmaktadır. Yeni emojilerimizi buradan alacağız.- Öncelikle Xenforo admin panelinize giriş yapın.
/admin.php?reactions/alanına ilerleyin.- Tepki ekle butonuna tıklayın.
- Emojinize bir başlık belirleyin ve metin rengi verin. (Örneğin: Çok kızdım başlığına sahip tepkinize kırmızı bir #HEX renk kodu verebilirsiniz.)
- Tepkime puanı alanına tepkiniz için kullanıcıya verilecek puanı seçebilirsiniz. (Çok kızdım emojisi için -1 Negatif puanı vermek kullanıcın puanında 1 puan düşürecektir.)
- Emojinizin hangi sırada bulunmasını istiyorsanız diğer emojilerinizin sıralamalarını göze alarak bir sıra numarası belirleyin. (Örneğin: 350)
- Ardından Emoji değişimi kısmına JoyPixels'den aldığınız emoji kısa adını (Örneğin: Çok kızdım emojisi için
:face_with_symbols_over_mouth:) girin. Emoji kısa adını nasıl alacağınızı bilmiyorsanız aşağı bakabilirsiniz. - Ardından tepkiyi kaydedip kullanabilirsiniz.
Emoji kısa adı nasıl alınır?
- JoyPixels'ın internet sitesine ilerleyin.
- Bir emoji beğenin ve üzerine tıklayarak adını öğrenin.
- Adını öğrendikten sonra Tepkiler > Tepki ekle > Emoji değişimi kısmına başında
:karakterini kullanarak hepsi küçük harf olacak şekilde emoji adını yazmaya başlayın. Emoji adındaki boşluklar için_karakterini kullanın. (Örneğin:Face With Symbols On Mouthadındaki emoji için emoji kısa adımız:face_with_symbols_over_mouth:)