Web Analytics

Tema düzenleyici

Windows 7 Kullanan Var mı Hâlen?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Talha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 979

Talha

TFC Üye
Tepki Skoru
1,144
Telefon
Samsung
İşletim Sist
Windows 11
1/3
Konu sahibi
Selam herkese TFC emekçileri, aramızda hâlen windows 7 işletim sistemini kullanan var mı?

İlk çıktığı dönemler çok heyecanlanmıştım ve hayran kalmıştım hiç unutmuyorum o dönemleri şimdi windows da bambaşka bir seviyeye geldi. Geçtiğimiz günlerde bir Devlet kurumunda windows 7 kullanıldığını görmüştüm çok şaşırmıştım. Yalan yok bilgisayarlarda çok yavaştı, en kısa zamanda teknoloji foruma gelip tavsiye almalarını diliyorum :)

Windows serüvenim 7 , 8.1 , 10 , 11 diye gitti Windows XP 'yi çok küçükken ailemin bilgisayarında olduğunu hatırlıyorum. Ama Windows 7 uzun bir süre kullanıldı o yüzden bir Respect hakediyor.

Konu sahibi
Windows serüvenim 7 , 8.1 , 10 , 11 diye gitti Windows XP 'yi çok küçükken ailemin bilgisayarında olduğunu hatırlıyorum. Ama Windows 7 uzun bir süre kullanıldı o yüzden bir Respect hakediyor.
Windows xp candır o winamplı ve msnli dönemler of of :) Tabii sonrasında windows 7 geçtikten sonra ne oluyor dedik bu teknolojide çok derin bir soluk diye şaşırırken şu an 11 kullanıyoruz. Windows 7 çıktığı dönem iphone 4 ile beraber mi çıkmıştı bu arada? Google bakmadım aklıma geldi buraya sorayım dedim :)

Konu sahibi
Windows tarafından destek sağlansa tek kullanacağım işletim sistemi Windows 7 olurdu. Ancak şuan Windows 10 kullanıcısıyım.
Peki Ufuk bey windows 7 işletim sistemini neden bu kadar seviyorsunuz? Diğer işletim sistemlerinden ayırt eden özellikleri nelerdir?

Windows marecam Win95 ile başladı. Win7, çok stabil bir OS'du. O'nun gibisi bir daha gelmez diye düşünüyorum.

Konu sahibi
- Stabil çalışması
- Özelleştirilebilir olması
- Düşük sistemler üzerinde bile düzgün çalışması.
Cevabınızdan dolayı teşekkür ederim ben de bir dönem kullandım windows 7 ve gerçekten memnundum. Şimdi kullandığım işletim sistemi maalesef pek hoşuma gitmiyor

Cevabınızdan dolayı teşekkür ederim ben de bir dönem kullandım windows 7 ve gerçekten memnundum. Şimdi kullandığım işletim sistemi maalesef pek hoşuma gitmiyor
Win10 - 11 ile beraber işin içine reklam, kullanım alışkanlıklarını, uygulamaları nasıl kullandığımızı, ne sıklıkla kullandığımızı düzenli olarak rapor eden telemetri'ler de cabası. O'nun da çözümünü var aslında. Kurulum dosyasını NTLite uygulamasıyla düzenleyip, gereksiz yüklerden kurtulmak.

Konu sahibi
Windows 7 işletim sistemini bayağı özlüyorum.

Ekim 2025'te güvenlik desteği sona erecek olan Windows 10'dan 11'e 24H2 (26100.2454) sürüm numarasıyla geçiş yaptık sonunda. Her ne kadar 24H2, eski PC'lere kurulamayacak, desteklenmeyecek denilmiş olsa da, aslında destekleniyor. İşlemciniz SSE 4.2 komut setini destekliyorsa siz de geçebilirsiniz. CPU-Z uygulamasıyla kontrol edin. Fazla ayrıntıya girmeyeceğim, konuyla ilgili her şey internette fazlaca bulunmakta olup, tereciye tere satmayalım. :)

Ekim 2025'te güvenlik desteği sona erecek olan Windows 10'dan 11'e 24H2 (26100.2454) sürüm numarasıyla geçiş yaptık sonunda. Her ne kadar 24H2, eski PC'lere kurulamayacak, desteklenmeyecek denilmiş olsa da, aslında destekleniyor. İşlemciniz SSE 4.2 komut setini destekliyorsa siz de geçebilirsiniz. CPU-Z uygulamasıyla kontrol edin. Fazla ayrıntıya girmeyeceğim, konuyla ilgili her şey internette fazlaca bulunmakta olup, tereciye tere satmayalım. :)
Açıkçası ben Windows 7 performansından oldukça memnundum. Özellikle counter strike 1.5 kurduğum dönemler geliyor aklıma :)

Bu arada dilediğiniz kadar ayrıntıya girebilirsiniz Metinolmetin sizleri çok daha aktif görmek isteriz, bilgilerinize güveniyoruz.

Konu sahibi

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son Mesajlar

Son Konular

Tips
Geri