Web Analytics

Tema düzenleyici

Windows 10/11 Açık Kalma Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan desass123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 122

desass123

TFC Üye
Tepki Skoru
22
1/3
Konu sahibi
Merhabalar,

Windows 10/11 laptoplarda daha hızlı açılma özelliği olarak sistemi askıya alma / beklemeye alma hizmeti varsayılan olarak açık olabilir.
Bunun açık olması durumunda sistem uzun süre kapanmaz ve az bir enerji tüketimi ile arka planda beklemede kalır.
Sık görülen belirtiler ise cihazın takılmaya başlaması donmalar yaşaması görülebilir.
Anakart üzerinde bulunan entegrelere yüklenen stres yüzünden (elektrik gürültüsü cart curt tam açıklama bende mevcut değil) yaşanılabiliyor.

Bunu kontrol etmek için Görev Yöneticisinden Performans sekmesine geçilip CPU (işlemci) bölümünden Up Time yazan alan kontrol edilebilir.
Mesala aşağıdaki örnekte olan cihaz bana ait olmakta olup +16 gündür açık olduğunu göstermektedir.

1736169084994.webp

Bu durumdan kurtulmak ve kapaatmak için
denetim masasından - güç seçeneklerine giriş yapılıp sistem seçenekleri açılır.
Burada"Change settings that are currently unavailable" butonuna tıklayıp gerekli onay verilir.
Onay sonrasında Kapatma Seçenekleri kısmında (görselde aşağıdaki seçenekler alanı)
TURN ON FAST STARTUP kutucuğunda olan tik kaldırılıp Cihaz yeniden başlatılır.

1736169032750.webp

Güzel bir anlatım olmuş emeğinize sağlık, konuyu portala gönderiyorum.

Konuyu Windows Sürümleri kategorisine yazdığımı düşünmüştüm atlamışım oraya taşıyabilirsiniz. Kolay gelsin
Konuyu şimdi taşıdım ekstra olarak konuyu portal alanına gönderdim, güzel bilgiler emeğinize sağlık :)

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son Konular

Tips
Geri