Web Analytics

Tema düzenleyici

Tutkunu Olduğunuz Şeyler Neler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Garfield
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 45
  • Görüntüleme Görüntüleme 803
Yönetici
Garfield

Garfield

I love this place! ❤
TFC Admin
Tepki Skoru
1,882
Telefon
İPhone
İşletim Sist
Windows 11
1/3
Konu sahibi
Merhaba Teknoloji Forum ailesi, bugün sizlere soracağım soru "tutkunu olduğunuz şeyler neler?", herhangi bir hobiye sahip misiniz? Gün içerisinde neler yaparsınız? Aslında bu tarz konuları açmamdaki amaç site içerisinde birbirimizi az da olsa tanımak.

Benim en büyük tutkum teknoloji forum ve bisiklettir. Yol/yarış bisikleti sahibiydim ve ortalama 100-130 km. antrenmanım olurdu günlük. Teknoloji Forum'a her gün giriş yapıyorum ve ortalama günlük 3.000 km yapıyorum :) Bisikleti maalesef satmak zorunda kaldım, aklımda bisiklet modelleri var ama biraz pahalı maalesef.

Evet sizin tutkularınız? Hobileriniz nelerdir?

Konu sahibi
İnşallah hocam, biraz pahalı ama olsun. MTB ben sürmedim açıkçası. İlk bisikletim herkesin olduğu gibi tur bisikleti idi, uzun yıllardır yarış bisikleti pedallıyorum. Aslında golf arabadan önce bu hayalim var :)

İnşallah hocam, biraz pahalı ama olsun. MTB ben sürmedim açıkçası. İlk bisikletim herkesin olduğu gibi tur bisikleti idi, uzun yıllardır yarış bisikleti pedallıyorum. Aslında golf arabadan önce bu hayalim var :)

Türkiyede yaşıyoruz arabayı öncelik et sonra bisiklet alırsın daha iyi olur diye düşünüyorum, araba ihtiyaç dediğin bisiklet hobi sonuçta.

Konu sahibi
Türkiyede yaşıyoruz arabayı öncelik et sonra bisiklet alırsın daha iyi olur diye düşünüyorum, araba ihtiyaç dediğin bisiklet hobi sonuçta.
Vallahi hocam benim ihtiyacım asıl olan şey, bisiklet😀 ben dediğim gibi çok seviyorum bisikleti. Araba geçmişte çok alırdım, güzel kazandığım dönemler oldu yalan yok ama yine önceliğim bisikletti :) benim kafa yapım biraz farklı :)

Vallahi hocam benim ihtiyacım asıl olan şey, bisiklet😀 ben dediğim gibi çok seviyorum bisikleti. Araba geçmişte çok alırdım, güzel kazandığım dönemler oldu yalan yok ama yine önceliğim bisikletti :) benim kafa yapım biraz farklı :)
O zaman ilk bisikleti çek gitsin :)

Gönül ister ki Avrupa'daki gibi ikisinide aynı anda al ama öyle bir imkan yok maalesef

Konu sahibi
O zaman ilk bisikleti çek gitsin :)

Gönül ister ki Avrupa'daki gibi ikisinide aynı anda al ama öyle bir imkan yok maalesef
Garajımda hem bisikletimi hem arabamı temizlesem, süper olurdu. Alım gücünün Türkiye’de artmasını son zamanlarda çok istiyorum😀

Garajımda hem bisikletimi hem arabamı temizlesem, süper olurdu. Alım gücünün Türkiye’de artmasını son zamanlarda çok istiyorum😀
En kötü 2020 başlarına dönelim o bile yeter 😀

Oda olur 😀

Konu sahibi
Benim şu an hesaplarıma göre 2012 kurtarıyor😂 biraz eksideyimde😂
2010-2012 ye dönsek zaten son 24 yılın en altın çağı, tabi kurtarır o 😀

Asgari ücretlinin neredeyse ciklet gibi sıfır albea linea veya doblo ve ev aldığı dönemler 😀

Konu sahibi
2010-2012 ye dönsek zaten son 24 yılın en altın çağı, tabi kurtarır o 😀

Asgari ücretlinin neredeyse ciklet gibi sıfır albea linea veya doblo ve ev aldığı dönemler 😀
O döneme dönecek olsam, sattığım internet sitesine teklif edilen 20 adet bitcoini kabul ederdim😂

Konu sahibi
Ortalama 2 milyon dolarım vardı şu an, diyeceğim ama aklım hep orada olurdu. 500 dolar olsa direkt bozdururdum; kendimi biliyorum😂
Beni 5.000.000₺ maddi olarak tüm dertlerimden kurtarır o kadar para fazla 😀

Konu sahibi
Herhangi bir hobiye sahip misiniz noktasında:

Ekitap şeklinde okuma yapmaktan gerçekten benim için çok tutkulu bir hareket. Bunun yarış haline getirilip, günde youtube gibi yerlerde ''booktuber'' kisvesi altında sürekli inceleme ve sürekli okuma yaomak gibi şeylerden asla keyif almıyorum. Bilgi güçtür diyerek elimin altında bulunsun ve veritabanı oluşturup doğruyu kendi doğrularımla bağdaştırıp ortaya bir örüntü bırakayım ve o örüntüyü de teyit edeyim kafasındayım. Aslında en büyük heyecan duyduğum şey, entel görünmek niyetiyle değil gerçek anlamda bir sürü kitabın içine girmek, yapay zeka ile, ayrıştırmak, analiz etmek, karşılaştırmak, istediğim şekilde hikayeleştirmektir, yapay zeka gelişmelerinden de inanılmaz keyif alıyorum.

Herkesin hayalinde yoktur belki ve ıssız bir yerde bir barakam; tüten bir sobam, doğal beslenme şeklim, yanımda değerli insanlar olsun fakat kendime vakit ayırmalıyım dediğimde buna muhalefet göstermeyip vefasını her zamaan göstermesi şartıyla ortamıma dahil olunduğu, internet hattımın sağlıklı olması, televizyonsuz, doğayla birebir minimal bir yaşam tarzı, arada da ''monk mode'' ile kendime daha yaklaşmayı, ertelemeyi, mükemmelliyetçiliği, hayatın saçma koşuşturmasından, sorunlardan uzak bir hayat hayalim var.

Hobi olarak görsel olması çok önemli; yazmak, 3D tasarım gibi konularla ilgilenmek için altyapı kurmaya çalışıyorum. Abim, inşaat işleri ile uğraşıyor, müteahitlik yapıyor. İlk işimiz ve çok berbat bir zamana denk geldiğiiz için inşaat projesi resmen yatıyor. Ekonomik durumlara asla girmeyeceğim, çok ihtiyaç hasıl olursa zaten konuşulur. Ben de abimin sektöründen güç alarak 3D tasarım ve zincirleme hangi noktalarda inşaat sektöründe bir iş yapabilirim noktasında eğitimlere girecektim ki inşaatın durumu iyi olmadığından dolayı, ilerlemek kağnı arabası gibi olduğundan motivasyon bulamadım. Yine altyapısal saçma muhabbetlerden dolayı hobim ve hayatımın en büyük parçası olacak Youtube'a da giremiyorum. Yani aslında dekorasyon ve inşaat kalıp işinden ''işçilik'' tarafından ''ülke'' şartlarından dolayı keyif almadığımdan ötürü ve internet, donanımlar gibi şeylerden inanılmaz keyif aldığımdan dolayı da, halletmekten zor işleri yapmaktan da keyif almamdan mütevellit, işim herşeyimde internet ile alakalı olması noktasında çok fazla işlemci yakıyorum. Orta gelirli bir aileden geldiğimi de söylerken şu an da hiç birşey ile uğraşamadığımı ve kısa vadede uygun şekilde ifade edemeyeceğimden dolayı tercihen ''asosyel'' kıvamında olabilirim. Daha önceleri, kitap yazdım satışını yaptım. Bunlardan çok keyif alıyorum. Dropshipping gibi işlerle ilgilnedim herşey de olduğu gibi ''sermayenin çok önemli olduğunu gördüğümden ve sektördeki başka konularında etkiisyle onu da bıraktım. Aslında arbitraj ve instagramdan ''kendi'' sitemi de kurmak, vergili, şirketli bir ticaret hayalim de olabiliyor. Aslında bir çıkmazdayım. Ya herşeyi bırakıp, herlşeyden uzak minimal bir mandıra hayatını tercih etmek istiyorum da bir yandan da ekonomik durumlar düzelse de daha iyi sistemin içine senkronize olayım da diyorum.

Belki bir sürü erkek için garip gelebilir, futbola garip bir şekilde ilgim olmamakla birlikte; tekvando, capoeira, krav maga gibi sporlara ilgim var. Hayatımı düzene koyma ve mükemmelliyetçilik sorunlarımdan dolayı belki de daha farklı yaşamsal takıntılardan dolayı din, siyaset veya saçma ideolojiler gibi şeylerin peşinde olmayı ve takibini de sevmiyor, keyif almıyorum. En tutkulu olduğum tabii ki bunların enbaşında olan teknolojidir. Her sorduğum soruya ''internet gitmedikçe'' ben yorulmadıkça cevap vermesi benim aldığım keyfin tillahı oluyor :) Maddiyatla senkronize olduğu için inceleme noktasında ''acımasızca'' kutu açılımı vs yapmak da hayalim olsun :)

Benim fitness ile de ilgim var ''teorik'' noktalarda icraat noktasında hala kabuğumdan çıkamadım; maddi ve farklı motivasyonlardan dolayı da diyebilirim.

Herkese, herşeye göre değişmekle birlikte bahane gibi gelebilir. Yaratıcı çözümler ve youtubedaki garip tasarımları çok seviyor, izliyor, tüketiyorum.

Bu kadar konuşmamın sebebi görülebilecek en büyük hayalim de ''kendi uzay istasonumu'' (odamı teknolojik olarak, ergonomik dizayn etmek ve içinde ölmek) kendi vikipedimi (blog ve praksiyolojik notlar) olduğunu söyleyerek burada yazımı bitirmek istiyorum.

Şimdilerde uyuz ''Scarbie'' sayesinde kurulan kervanın ceremesini çekip eve kapandık, tıpkı corona virüs zamanındaki gibi, hergün her ilaç sürme noktasında elbiselerimizi değiştiriyor, temizlikler yapıyor, sürekli makine çalıştırıyoruz, eve kimseyi almıyoruz. Bunu da atlatacağız. Tabii ki bende hiçbir belirti yok ve kuluçka dönemine geldiğimizden dolayı ister istemez bizi de etileyeceği, zincirleme olarak benimle iletişimde olan olmayan, evimize gelenler için de sorumluluk olduğu sebebiyle de dikkatli olmak gerektiğini de bu konu bahanesiyle de iletmiş olayım. Artık sadece minimalize etmek değil hayatımda temizlik ve dikkat konusunu daha da takıntılı derecesinde olmasa da itina ile hayatıma entegre etmem gerekiyor. Biraz araştırma yaptığımda çok sıkıntılı günler geçirdiklerini söyleyenler, youtube, tiktok ne varsa takip ettim, istişare ettim (tiktok kullanmama rağmen)...

Todoist app ile yaşamayı da düşünerek (yıllık satın aldım) çok fazla konuyu daha gerçekçi bir şekilde yapmak üzere bir sürü şeyi ister istemez aynı anda yapmaya çalışıyorum.

Biliyorum zor ve birkaç konuyu atlattığımda inşallah daha minimal daha az beklentili, daha az dopamin ihtiyacı olmadan yaşamak istiyorum.
Bu anlamda da ingilizce konuları, Youtube'daki videolardan izleyerek en minimal hayat ve halledilmesi gerekenleri daha akıllı bir şekilde yaparak yaşamaya devam etmek istiyorum.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri