Web Analytics

Tema düzenleyici

Ön paneldeki USB çıkışları kulaklık - mikrofon için çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CEO
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 227

CEO

TFC Üye
Tepki Skoru
45
Üyelik Yaşı
1 Yıl 6 Ay 20 Gün
1/3
Konu sahibi
Selam arkadaşlar,

Corsair HS65 modelini kullanıyorum, ön panele taktığımda mikrofon çalışıyor gibi görünse de oyunlarda sesim gitmiyor. Kulaklığın içinden çıkan orijinal dönüştürücü ile kullanıyorum, direkt jak girişi denemedim. Ön panelde dönüştürücü ile kullandığımda mikrofon çalışmaz mı bilgisi olan var mı?

Selam arkadaşlar,

Corsair HS65 modelini kullanıyorum, ön panele taktığımda mikrofon çalışıyor gibi görünse de oyunlarda sesim gitmiyor. Kulaklığın içinden çıkan orijinal dönüştürücü ile kullanıyorum, direkt jak girişi denemedim. Ön panelde dönüştürücü ile kullandığımda mikrofon çalışmaz mı bilgisi olan var mı?
Bir ses kartın olsaydı, bu tarz sorunlar olmazdı belki de.
Ses kartıma takılı kulaklık ucu 3.5 ve ses kartına takmak için 6.5 mm dönüştürücü ile kullanıyorum ben mesela.
Dönüştürücü ile değil de sanki ses ayarlarıyla alakalı bir durum gibi geldi bana.

Aynı problemi yıllar önce yaşadım ve kesinlikle olayın tamamı ses kartımdan kaynaklanıyordu.

Ön panel girişlerinde bazen tam uyumluluk sorunu olabiliyor, özellikle de tek jaklı kulaklıkları dönüştürücü ile kullanırken. Anakartın ses giriş ayarlarını kontrol edip "ön panel jak algılamayı devre dışı bırak" seçeneğini deneyebilirsin. Ayrıca, mikrofon girişini doğrudan arka panele takıp test etmeni öneririm, eğer çalışıyorsa ön panel bağlantılarında sorun olabilir.

Konu sahibi
Ön panel girişlerinde bazen tam uyumluluk sorunu olabiliyor, özellikle de tek jaklı kulaklıkları dönüştürücü ile kullanırken. Anakartın ses giriş ayarlarını kontrol edip "ön panel jak algılamayı devre dışı bırak" seçeneğini deneyebilirsin. Ayrıca, mikrofon girişini doğrudan arka panele takıp test etmeni öneririm, eğer çalışıyorsa ön panel bağlantılarında sorun olabilir.
Arka mikrofonda farklı bir mikrofon takılı, onu oyunlarda kullanmıyorum. Sürekli tak - çıkar yapmamak için önde kullanayım demiştim ancak anakart ses çıkışlarını dediğiniz gibi kontrol ederek çözdüm. Ön tarafta muhtemelen uyumluluk sorunu çıkıyordu, şimdi arkadan kullanıyorum.

Arka mikrofonda farklı bir mikrofon takılı, onu oyunlarda kullanmıyorum. Sürekli tak - çıkar yapmamak için önde kullanayım demiştim ancak anakart ses çıkışlarını dediğiniz gibi kontrol ederek çözdüm. Ön tarafta muhtemelen uyumluluk sorunu çıkıyordu, şimdi arkadan kullanıyorum.
Ön panel girişlerinde bazen uyumluluk sorunu olabiliyor, özellikle dönüştürücü kullanıyorsan. Anakartın ses ayarlarından "ön panel jak algılamayı devre dışı bırak" seçeneğini kontrol et. Eğer arkaya taktığında sorunsuz çalışıyorsa, ön panel bağlantılarında sıkıntı olabilir.

Lord Erenify hocamın bahsettiği gibi ön panel bağlantılarında problem olabilir, kontrol edip bizi de sonuçtan haberdar edebilir misiniz? Daha sonra bu sorunu yaşayan arkadaşlar için cevabı bulması kolay olsun hocam.

Konu sahibi
Lord Erenify hocamın bahsettiği gibi ön panel bağlantılarında problem olabilir, kontrol edip bizi de sonuçtan haberdar edebilir misiniz? Daha sonra bu sorunu yaşayan arkadaşlar için cevabı bulması kolay olsun hocam.

Şu mesajımda cevabı verdim aslında. Ön panel bağlantılarında bir problem yok, muhtemelen çift mikrofon kullandığım için problem yaratıyordu. İki mikrofondan birini sökünce sorunsuz çalışıyor. Sadece harici ses kartı vs. kullanarak ikisini birden kullanabilir miyim diye merak etmiştim.

Şimdi şöyle çözdüm, ön panelden harici mikrofonumu bağladım, arka panele de kulaklığı taktım. Şu an her ikisinin mikrofonu da (geçiş yaparak) sorunsuz çalışıyor.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri