Web Analytics

Tema düzenleyici

Narin Güran Davasında Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası Alan Sanıkların Son Sözleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Lord Erenify
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 240
Aldous Huxley adlı filozofun sözü aklıma geldi "Belki de bu Dünya başka bir gezegenin cehennemidir." birçok yönden katılıyorum bu söze.

Bir insan (nitelendirmem insan olarak tanımlı) nasıl kıyabilir melek dediğimiz çocuklara, sokaktaki hayvana, nasıl kıyabilir başka bir cana? Bunun dil, din, ırk, mezhep vb. şeylerle hiçbir ilgisi yok. Bu tamamen saf kötülük maalesef.

Geçtiğimiz günlerde yurtdışında yaşayan seri katiller adlı belgeseli izledim, ağzım açık kaldı. Aile yapısı normal, çevresi gayet iyi, ekonomik özgürlüğü yerinde fakat katil olan kişi kötü birisi. Uzman psikologlar dahi anlam veremiyorlar, bu kişilerin davalarına katılıyorlar, birebir görüşüyorlar verdikleri röportajlarda ise bu kişi nasıl bu kadar kötü olabilir inanamıyorum, oluyor.

Bazen çok fazla şeyi sorguluyorum, çok fazla düşünüyorum ve üzülüyorum. İnsan olmak bunları gerektiyor ya da iyi insan olmak. Üzgünüm bu melek yavruya üzüldüm, katledilen masum milyonlarca insanlara üzüldüm.

Ali Sürmeli'nin bir alevi mezarlığında gördüğü söz geldi aklıma "iyilik iyidir." iyi olmaktan vazgeçmeyelim. Kalbinde iyilik olanlara sonsuz saygı ve hürmetle.

Bu çok basit bir konu.

Kötü ailenin çocuğu iyidir.
İyi ailenin çocuğu kötüdür.
Yetiştirilme tarzı, sosyal arkadaşlık/çevre ve bizim toplumumuzda akraba ilişkileri çok önemli. Elbette bunlar önemli fakat insanın iç dünyasını bilemeyiz.

Babamın amcası 60 yıl önce cezaevinde yatmış, bayağı uzun kalmış ama (namus davasından dolayı). Ölmeden önce dediklerini hatırlıyorum. Hırsızlık, te*cavüz, dol*andırıcılık veya diğer maddeleri satanlar içeri girdiğinde bir daha girmemek için eziyet olurlarmış.

Hele bazılarının içeride hiç affı olmaz derdi. Şimdi ise bakıyorum uyu*şturucu satan yüz paralık insanlar içeri girip çıktıktan sonra kendilerini bir halt sanıyorlar. Kimse demiyor ki başım dik olsun, onurumla, gururumla yaşayayım diye. Bazı videoların altında yorumlara 30 yaşüstü kişiler “arkadaşlar bu tarz kişilere özenmeyin” yazıyor. Yanıt olarak ise “ömür boyu sefillik çekeceğime 2-3 yıl krallık yaşarım” diye saçma sapan apaçi sözleri yazıyorlar.

Benim gözümde en büyük delikanlılar çevremdeki insanlar. İşten akşam evine gelirler, hanımına ve çocuklarına önem verirler, kimseye minnet ettirmezler, namuslarına sahip çıkarlar. Bu adamlar benim gözümde delikanlı. Yok raconmuş, yok yaralayıcı ve öldürücü aletlermiş bunlar kansızlık işi.

Çocukluğumuzda dahi kavga ederdik yumruk yumruğa sonra barışırdık, şimdi küçücük çocuk bıçak çekiyor karşısındaki kişiye. Saygı, sevgi ve ahlak ne kadar azalırsa suç oranı o kadar artıyor. Bir de saçma diziler ve şu tiktok denilen uygulama yüzünden çok daha fazla oldu.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri