sed -i 's/mysql-version=8.0/mysql-version=10.5/g' /var/cpanel/cpanel.config
Teşekkür ederim, hemen deniyorum. Dilediğim bir sürüme geçiş yapabilir miyim?
Buradaki adımları sırasıyla uygulayarak hızlı bir şekilde MariaDB geçişi yapabilirsiniz.
Eğer geçiş yapmak istediğiniz veritabanında hazır bir yazılım kullanıyorsanız, bazı hazır yazılımlarda otomatik convert gibi özellikler de olabiliyor. Ancak henüz sadece veri aşamasında ise komutlar ile geçiş daha sağlıklı olur.
Geçiş yaparken alttaki versiyonlara dikkat edin lütfen.
MariaDB versiyon bilgilerine güncel olarak kendi sitesinden erişin.
Evet, isterseniz değişiklik yapmadan 10.5 de kullanabilirsiniz.Teşekkür ederim, hemen deniyorum. Dilediğim bir sürüme geçiş yapabilir miyim?
mysqldump -u root -p --all-databases > all_databases.sql
yum remove mysql mysql-server
apt remove mysql mysql-server
curl -LsS https://downloads.mariadb.com/MariaDB/mariadb_repo_setup | bash
sudo apt-get install software-properties-common
sudo add-apt-repository 'deb [arch=amd64,arm64,ppc64el] http://mariadb.mirror.triple-it.nl/repo/10.6/ubuntu focal main'
yum install mariadb-server
apt install mariadb-server
mysql -u root -p < all_databases.sql
nano /etc/my.cnf
yum install postgresql-server
Teşekkür ederim, sorunsuz geçiş yaptım.cPanel kullanırken MySQL'den başka bir veritabanı motoruna geçmek için doğrudan bir seçenek yoktur, çünkü cPanel genellikle MySQL veya MariaDB'yi destekler. Ancak, aşağıdaki adımlarla MariaDB gibi bir alternatif veritabanı motoruna geçebilirsiniz:
MariaDB’ye Geçiş
MariaDB, MySQL'in bir çatalıdır ve genellikle tam uyumludur. MySQL yerine MariaDB kullanmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 1: Yedek Alma
MySQL Veritabanlarını yedekleyin
HTML:mysqldump -u root -p --all-databases > all_databases.sql
cPanel veya phpMyAdmin aracılığıyla da yedek alabilirsiniz.
Adım 2: MySQL’i Kaldırma
SSH ile sunucunuza bağlanın ve MySQL'i kaldırın
HTML:yum remove mysql mysql-server
veya
HTML:apt remove mysql mysql-server
Adım 3: MariaDB Deposu Ekleme
MariaDB'yi yüklemek için gerekli olan depoyu ekleyin:
CentOS/RHEL için
HTML:curl -LsS https://downloads.mariadb.com/MariaDB/mariadb_repo_setup | bash
Ubuntu/Debian için
HTML:sudo apt-get install software-properties-common sudo add-apt-repository 'deb [arch=amd64,arm64,ppc64el] http://mariadb.mirror.triple-it.nl/repo/10.6/ubuntu focal main'
Adım 4: MariaDB’yi Yükleme
Depoyu ekledikten sonra MariaDB’yi yükleyin
veyaHTML:yum install mariadb-server
HTML:apt install mariadb-server
Adım 5: Veritabanlarını Geri Yükleme
MariaDB başlatıldıktan sonra MySQL yedeklerinizi geri yükleyin:
HTML:mysql -u root -p < all_databases.sql
Adım 6: cPanel Ayarlarını Güncelleme
cPanel MariaDB'yi otomatik olarak algılayacaktır. Ancak, herhangi bir sorun olursa my.cnf dosyasını kontrol edin:
HTML:nano /etc/my.cnf
Gerekli ayarların doğru olduğundan emin olun.
Alternatif Veritabanlarına Geçiş
Eğer tamamen farklı bir veritabanı motoru (PostgreSQL gibi) kullanmak istiyorsanız:
PostgreSQL’i yükleyin
HTML:yum install postgresql-server
cPanel’de PostgreSQL eklentisini etkinleştirin:
Veritabanı motoru değişikliği karmaşık bir süreç olabilir, bu nedenle tam uyum sağlamak için yedeklerinizin eksiksiz olduğundan emin olun.
- WHM > Tweak Settings > Enable PostgreSQL.
Eğer bunları yapamazsanız sunucu firması ile iletişime geçin, gerekli desteği mutlaka alacaksınızdır.
Rica ederim, çözümü olan cevabı işaretlerseniz çok memnun olurumTeşekkür ederim, sorunsuz geçiş yaptım.
Sizinki sanırım Ubuntu için ve tüm kütüphaneyi yüklüyor, bende zaten yüklü idi. Ancak cevabınız için teşekkür ederim, mutlaka farklı kişilerin de ihtiyacı olacaktır.Rica ederim, çözümü olan cevabı işaretlerseniz çok memnun olurum
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren
Teknoloji Forum adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.
Community platform by XenForo® © 2010-2024 XenForo Ltd.
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.