Web Analytics

Tema düzenleyici

Los Angeles tanınmaz halde!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Talha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 229

Talha

TFC Üye
Tepki Skoru
1,143
Üyelik Yaşı
1 Yıl 7 Ay 1 Gün
Telefon
Samsung
İşletim Sistemi
Windows 11
1/3
Konu sahibi
Teknoloji Forum ailesi selamlar. Yazıya geçmeden önce 19 Temmuz'da Joe Rogan'ın podcast'inde yaptığı bir konuşmayı sizlere dinletmek isterim.

Çevirisi; Geçenlerde bir iftaiye personeliyle konuştum. Bana dedi ki; "Dostum, 1 gün doğru zamanda, doğru rüzgarla öyle bir yangın çıkacak ki, LA'ın göbeğinden okyanusa kadar yanacak ve biz hiç bir şey yapamayacağız. Şu zamana kadar rüzgar hep bizim yanımızda oldu."

Yani adamın dediği çıktı maalesef. Ve cidden kimse bir şey yapamıyor şu anda.

Los Angeles'taki yangın, 7 Ocak 2025 tarihinde başladı ve hızla yayılarak şehirde büyük bir yıkıma neden oldu.

Yangının Başlangıcı:
Santa Ana Rüzgarları:
Yangının hızlı yayılmasının başlıca nedeni, kuru ve şiddetli Santa Ana rüzgarlarıdır. Bu rüzgarlar, yangının ormanlık alanlardan yerleşim bölgelerine doğru ilerlemesini kolaylaştırdı.
Başlangıç Noktası: İlk yangın, Pacific Palisades bölgesinde başladı ve buradan kısa sürede diğer bölgelere sıçradı.
Kundaklama Şüphesi: Yangının başlangıç nedeni kesin olmamakla birlikte, bir kişinin kundaklama şüphesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

Yangının Devamı:
Yayılan Yangınlar:
Los Angeles'ın çeşitli bölgelerinde altı farklı yangın devam ediyor. En büyük yangınlar Palisades ve Eaton bölgelerinde kontrol altına alınamamış durumda.
Can Kaybı ve Hasar: Yangınlar nedeniyle en az 10 kişi hayatını kaybetti ve ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Yaklaşık 10 bin yapı ve 150 km² alan yandı.
Tahliye ve Yardım: Yaklaşık 180 bin kişi için tahliye emri verildi ve 200 bin kişi için tahliye uyarısı yapıldı. Eyalet genelinde 7 bin 500 kişilik bir ekip yangınla mücadele ediyor.
Ekonomik Etki: Yangınların ekonomik etkisi büyük; bazı tahminlere göre maliyet 150 milyar doları bulabilir.
Ünlülerin Evleri: Los Angeles'taki yangınlarda evleri yanan ünlüler arasında Paris Hilton, Mandy Moore, Billy Crystal, James Woods, Adam Brody, Leighton Meester, Anna Faris, Cary Elwes, Eugene Levy, Anthony Hopkins, John Goodman, Miles Teller ve Diane Warren gibi isimler bulunuyor. Ayrıca Survivor'dan ve yurt dışındaki yarışmalardan tanıdığımız Turabi'nin de Los Angeles'de ki evi kullanılamaz hale geldi.

Mevcut Durum:
Kontrol Altına Alınma:
Yangınların kontrol altına alınması zor olmuştur; bazı bölgelerde yangınların yüzde 0 kontrol altında olduğu belirtilmiştir.
Yangınla Mücadele: İtfaiye ekipleri, 1400'den fazla itfaiyeci, çok sayıda helikopter, uçak ve buldozer ile yangınla mücadele ediyor. Ancak, rüzgar ve kuru hava koşulları müdahaleyi zorlaştırıyor.
Elektrik Kesintileri: Yangınlar nedeniyle on binlerce konuta elektrik verilemiyor ve okullar kapalı kalmaya devam ediyor.

Yangının tamamen kontrol altına alınması ve söndürülmesi, mevcut koşullar göz önüne alındığında uzun zaman alacak gibi görünüyor. Bu süreçte, yetkililer halkı güvenlik önlemleri konusunda sürekli bilgilendiriyor ve destek ekipleri bölgede faaliyetlerini sürdürüyor.

1.webp2.webp3.webp4.webp5.webp6.webp7.webp8.webp9.webp10.webp11.webp12.webp

Yazık be gerçekten üzüldüm, zor bir durum...

Konu sahibi
Zor abi. Yangın, sel, deprem. Bunlara olduğu zaman çok zor müdahale ediliyor ne yazık ki. Adam ama kaç ay öncesinden söylemiş ki bütün iftaiye çalışanları da biliyordur ama ormana ne yapabilirsin o da var.

Zor abi. Yangın, sel, deprem. Bunlara olduğu zaman çok zor müdahale ediliyor ne yazık ki. Adam ama kaç ay öncesinden söylemiş ki bütün iftaiye çalışanları da biliyordur ama ormana ne yapabilirsin o da var.
Ben bunu anlamıyorum, cidden... Sana söyleniyor, uyarı yapılıyor ama hiçbir şekilde tedbir almıyorsun. Dünya kadar canlı öldü, elbette çok fazla mal-mülk telef oldu; onlar bir şekilde yerine konulur diye düşünüyürom. Fakat giden bir can hiçbir şekilde tekrar yerine gelmez maalesef.

Bu yangın gerçekten korkutucu boyutlara ulaşmış. Los Angeles'ın yaşadığı felaketten çok etkilenmiş görünüyor. Bu tür felaketlerin ekonomik ve insan hayatı üzerindeki etkisi büyük olacak gibi. Umarım en kısa sürede kontrol altına alınır.

Konunun içinde, "-Müstahak" "-Yaşattığını yaşamadan ölmezsin." gibi cümleler görmekten korktuğumu söyleyebilirim. Sivil Halk ideolojik ve siyasi düşüncelerin içine hiçbir zaman dahil edilmemelidir. Umarım, tez vakitte kontrol altına alınır, daha fazla can ve mal kaybı yaşanmaz.

Konunun içinde, "-Müstahak" "-Yaşattığını yaşamadan ölmezsin." gibi cümleler görmekten korktuğumu söyleyebilirim. Sivil Halk ideolojik ve siyasi düşüncelerin içine hiçbir zaman dahil edilmemelidir. Umarım, tez vakitte kontrol altına alınır, daha fazla can ve mal kaybı yaşanmaz.
O tarz yorumları sileriz yönetim olarak direkt. Bizler için insan insandır. Herhangi dil, din, ırk, mezhep gibi ayrımlara girmiyoruz. İnsan, ağaç ve hayvana olanlara ciddi anlamda çok üzüldüm. Umarım en kısa zamanda toparlarlar.

Konu sahibi

Ben her bu haberi gördüğümde öyle yorumlar arıyorum maalesef. Ama burada öyle bir şeye rastlamazsın. 🫡

Herşeyin arkaplanı orası zaten. Sadece masum insanlara üzülüyorum.

Konu sahibi

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son Konular

Tips
Geri