Web Analytics

Tema düzenleyici

Laptop'ta Kaç Ram Slotu Var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Furkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 213

Furkan

TFC Üye
Tepki Skoru
83
Üyelik Yaşı
1 Yıl 6 Ay 28 Gün
1/3
Konu sahibi
Merhaba.
HP Victus 16 gaming laptopum var. 16 GB Ram'e sahip. RAM yükselteceğim ama kaç slot olduğunu bilmiyorum. Bunu nasıl öğrenebilirim?

önce laptopu kapatman güçten kesmen gerekir Laptopun alt kapağını dikkatlice çıkarıp genellikle birkaç vida ile sabitlenmiştir anakartın üzerinde yer alırlar yada teknoloji destek hattını arayabilirsin bende ordan destek aldım

Konu sahibi
önce laptopu kapatman güçten kesmen gerekir Laptopun alt kapağını dikkatlice çıkarıp genellikle birkaç vida ile sabitlenmiştir anakartın üzerinde yer alırlar yada teknoloji destek hattını arayabilirsin bende ordan destek aldım
Teşekkür ediyorum.
HP destek hattını arasam daha iyi olur. Bilgisayarın garantisi var, alt kısmı sökersem garanti dışı kalabilir.

CPU-Z programını yükleyerek bütün özelliklere ulaşabilirsin. Örnek;

1000042441.webp

1000042442.webp

Hocam görev yöneticinizi açın (ctrl + shift + esc basarak) performans sekmesinden sonra bellek kısmını seçin. Sağ üst köşede görürsünüz kullanılan yuvalar (slouts used) bilgisi yazar. Diyelim ki 2/2 yazıyor? Her iki slotunda dolu oluyor. 1/2 yazarsa eğer slotunun birisi boşta demektir.

Eğer sorunu çözemezseniz yardımcı olmaya çalışırım aklımda birkaç yöntem daha var.

Konu sahibi
Hocam görev yöneticinizi açın (ctrl + shift + esc basarak) performans sekmesinden sonra bellek kısmını seçin. Sağ üst köşede görürsünüz kullanılan yuvalar (slouts used) bilgisi yazar. Diyelim ki 2/2 yazıyor? Her iki slotunda dolu oluyor. 1/2 yazarsa eğer slotunun birisi boşta demektir.

Eğer sorunu çözemezseniz yardımcı olmaya çalışırım aklımda birkaç yöntem daha var.
Evet hocam, dediğin gibi Kullanılan yuvalar 2/2 yazıyor. 16 GB Ram vardı bende, demek ki 8/8 bölmüşler.
Ekstra ram alırken buna göre alırım artık. :) Çok teşekkür ediyorum.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri