Web Analytics

Tema düzenleyici

Kira sorunu çözülmeden asgari ücrete yapılan zam boş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Logan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 406
Benim diyeceğim tek şey Allah kiracılara sabır versin. Çok şükür şu an kirada değiliz ama kiracı olduğumuz zamanlarda ciddi anlamda sıkıntılar yaşıyorduk, dediğim dönem ise 10 yıl önce (kiralar yine iyidi) şimdi bakıyorum 10 bin liradan aşağı sanırım kirada daire yok.

Bu konuda hemfikirim kardeşim seninle, maalesef artışlarda serbest piyasada bu şekilde oluyor. Ben yıllar önce söyledim bunu, o dönem 2004 model Golf 4 aracın fiyatı 10-12 bin liraydı. Bu nedir arkadaş dedim, herkes birbirine bakıyor benim arabam daha temiz bundan 10 yazıyorsa ben 10.500 yazarım diyor, diğeri 11.000 yazarım diyor. Böyle böyle piyasa içerisinde artış oluyor demiştim.

Bunun temel ahlak ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Japonların eğitim sistemini araştırıyorum birkaç gündür ve ciddi anlamda hayran kaldım. Neden bu kadar başarılılar, neden bu kadar toplum olarak birbirlerine saygılılar daha net anlıyorum.

Çok iyi anlıyorum kardeşim Allah yardımcınız olsun ve bir an önce inşallah kira mevzusundan kurtulursunuz, ciddi anlamda kirada olmak çok zor çok iyi anlıyorum seni. Eskiden bizim ev sahibi Hollanda'dan gelirdi, evime çok güzel bakmışsınız elinize emeğinize sağlık derdi kirayı alır giderdi. Ve biz 5 yıl aynı fiyattan oturduk, adama biz dedik artık zam yapalım diye.

İnsan evladını bulmak gerçekten çok zor, sağ olsun adam hâlden anlayan birisiydi ama kardeşi sürekli tembihliyordu (abi çok ucuza oturuyorlar falan diye) ama sağ olsun adam hiçbir şekilde takmıyordu kardeşini. Biz o adamın hakkını ödeyemeyiz, inkar edemem.

Aslında yaşadığımız sıkıntılar tamamen psikolojik idi. Şimdiki ev sahibi ile o adamın bize yaptıklarını kıyaslıyorumda, bu zamanda baba evladına yapmaz bunları. Paranız yoksa hiç önemli değil bu yılı esgeçebiliriz diyordu adam, daha ne olsun be kardeşim?

Her zaman derim, kirada olmanın psikolojisi bambaşkadır. İstersen bedava otur, istersen aylık 100 TL otur... kiracıysan içinde hep üzücü bir uhte vardır.

Bence hayatını kurtardı diye ayıplama değilde muhtemelen iki kişiyi daha kurtarabilirdin diye düşünmüşlerdir. Adamlarda bencillik duygusu hiç mi yok anlamadım ki bu biraz abartı gibi geldi bana :) bizimkiler olsa filikadan uçan tekmeyle adam kovarlardı😂

Başvuruda bulundun mu Japonya için? Barış Manço’dan dolayı Türkleri severler bayağı :) rahmetli Manço’yu ben de çok severdim. Mançoloji kasetlerim vardı orjinal hepsi taşınırken kayboldu. Rahmet olsun kendisine🙏🏻

Ben ölüm haberini aldığımda sobayı yakmaya başlıyordum, tüplü küçük bir televizyonumuz vardı ve Barış Manço’yu kaybettik dediğinde oturup sobanın dibinde ağlamıştım. O derece çok severdim rahmetliyi.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri