Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Soru Kira sorunu çözülmeden asgari ücrete yapılan zam boş

Logan

TFC Kullanıcısı
TFC Puanı
28
Arkadaşlar bu ülkenin ekonomik sorunu yok kira sorunu var, kiralar asgari ücretin 4/3 ünden fazla, en kötü kira 15 binden başlıyor asgari ücret 17 bin, devletin acil çözüm üretmesi lazım, asgari ücret 25 bin olsada birşey değişmeyecek kiracı asgari ücretinin 4/3 ünden fazla olacak hatta asgari ücretten fazla zam yapacak insanlar gelirini ev sahibine bırakacak.

Bu iş çözülmeden asgari ücrete zam yapmanın hiçbir manası yok, asgari ücret 25.000₺ mi oldu 20.000₺ si kişiye kalmadığı sürece bu iş yaş iş, kiralar 5000-10.000₺ arasında olmalı 10.000₺ aşmamalı.

Emekçi hem kira belası ile uğraşıyor hemde gıda enflasyonu ile uğraşıyor.

Ve insanlar o kadar ahlaksız ki, ekmek 2025 ocakta 1₺ olsa faturalar 100₺ ye sabitlense, aidat 100₺ sabitlense, akat yakıt 12₺ olsa, yani insanlara para kalsa ev sahipleri ekstra zam yapar, der herşey ucuz bunlara para kalıyor bari fiyat arttıralım derler.

Kısaca kira işi çözülmeli, bakın ben kira yüzünden ailemden ayrılamıyorum ve aklımı kaçıracam 36 yaşımdayım.

Asgari ücrete zam geldiği zaman zaten her şeye zam geliyor. Artık ev sahipleri kadrolu memur alıyor. Merakımdan bir ilanı aradım, doğum yerime kadar sordu herif. Yok ne mezunusun yok ne iş yapıyorsun yok kimle yaşayacaksın falan. En sonunda bağırdım çağırdım kapattım.

Sen çözüm diyorsun, tefe-tüfe %25 iken, bize 2 den 4 e, 4 ten 10 a zam yapmıştı. Şimdi maksimum %65 galiba. Ev sahipleri de onu baz alıp en az %60 zam yapacak gibi duruyor.

Benim diyeceğim tek şey Allah kiracılara sabır versin. Çok şükür şu an kirada değiliz ama kiracı olduğumuz zamanlarda ciddi anlamda sıkıntılar yaşıyorduk, dediğim dönem ise 10 yıl önce (kiralar yine iyidi) şimdi bakıyorum 10 bin liradan aşağı sanırım kirada daire yok.

Benim diyeceğim tek şey Allah kiracılara sabır versin. Çok şükür şu an kirada değiliz ama kiracı olduğumuz zamanlarda ciddi anlamda sıkıntılar yaşıyorduk, dediğim dönem ise 10 yıl önce (kiralar yine iyidi) şimdi bakıyorum 10 bin liradan aşağı sanırım kirada daire yok.

Kardeşim sen yine Kayseri'desin. Büyük şehir, gelişmiş şehir. Ben Bartın'dayım, nüfusu öğrenciler sayesinde fazla. Kiraya çıkmadan önce ev araştırırken en kötü ev 14.000 TL idi. Kafayı yersin ya. İstanbul ve Ankara ile kapışıyor Bartın resmen. Cahilliğin önüne geçmek lazım ekonomiden önce. Sarı siteye bakıyor herifler "Aaaa ev fiyatları artıyor, asgari maaşta da artış var, ben de evimin kira fiyatını arttırayım, zam zamanı geldiği zaman da devleti dinlemeden kafama göre zam yaparım" diye düşünüyor. Böyle düşünen bütün ev sahipleri umarım bir an önce kiracı durumuna düşer de bizim ne çektiğimizi anlarlar.

Bu konuda hemfikirim kardeşim seninle, maalesef artışlarda serbest piyasada bu şekilde oluyor. Ben yıllar önce söyledim bunu, o dönem 2004 model Golf 4 aracın fiyatı 10-12 bin liraydı. Bu nedir arkadaş dedim, herkes birbirine bakıyor benim arabam daha temiz bundan 10 yazıyorsa ben 10.500 yazarım diyor, diğeri 11.000 yazarım diyor. Böyle böyle piyasa içerisinde artış oluyor demiştim.

Bunun temel ahlak ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Japonların eğitim sistemini araştırıyorum birkaç gündür ve ciddi anlamda hayran kaldım. Neden bu kadar başarılılar, neden bu kadar toplum olarak birbirlerine saygılılar daha net anlıyorum.

Bir de eski ev sahibimle 2021'de 2.000 TL'ye anlamıştım. Zam zamanı geldi, o zaman %25'di zam miktarı. Herif bir anda 4.000 istiyorum dedi. 3-4 gün tartıştık annemin tansiyonları şekerleri oynadı. Dedim lanet olsun tamam 4.000 olsun. Ertesi sene 10.000 istedi. Ya kirayı verin, ya da çıkın ben geleceğim dedi. Ben dedim "Çıkmıyorum kardeşim ver mahkemeye, sen böyle yaparsan ben de seninle uğraşacağım" dedim. Tamam falan dedi öyle kaldı. Sonra annem bana "Oğlum uğraşmayalım elin çingenesiyle gel ev bakalım" deyince ben de tamam dedim. Şu anda bizi çıkarttığı ev hâlâ boş. Herif ne evine girebildi, ne de kiraya verebildi. Ki kiraya 3 sene boyunca veremez onu kovalıyorum, ayda bir o eve gidiyorum dolu mu boş mu diye.

Dediğin doğru, ahlak denilen bir şey ne yazık ki bizim milletimizde yok. Düşene bir de onlar vuruyor ve bu git gide yaygınlaşıyor. Lanet olsun bu serbest piyasaya.

Çok iyi anlıyorum kardeşim Allah yardımcınız olsun ve bir an önce inşallah kira mevzusundan kurtulursunuz, ciddi anlamda kirada olmak çok zor çok iyi anlıyorum seni. Eskiden bizim ev sahibi Hollanda'dan gelirdi, evime çok güzel bakmışsınız elinize emeğinize sağlık derdi kirayı alır giderdi. Ve biz 5 yıl aynı fiyattan oturduk, adama biz dedik artık zam yapalım diye.

İnsan evladını bulmak gerçekten çok zor, sağ olsun adam hâlden anlayan birisiydi ama kardeşi sürekli tembihliyordu (abi çok ucuza oturuyorlar falan diye) ama sağ olsun adam hiçbir şekilde takmıyordu kardeşini. Biz o adamın hakkını ödeyemeyiz, inkar edemem.

Aslında yaşadığımız sıkıntılar tamamen psikolojik idi. Şimdiki ev sahibi ile o adamın bize yaptıklarını kıyaslıyorumda, bu zamanda baba evladına yapmaz bunları. Paranız yoksa hiç önemli değil bu yılı esgeçebiliriz diyordu adam, daha ne olsun be kardeşim?

Her zaman derim, kirada olmanın psikolojisi bambaşkadır. İstersen bedava otur, istersen aylık 100 TL otur... kiracıysan içinde hep üzücü bir uhte vardır.

Bu konuda hemfikirim kardeşim seninle, maalesef artışlarda serbest piyasada bu şekilde oluyor. Ben yıllar önce söyledim bunu, o dönem 2004 model Golf 4 aracın fiyatı 10-12 bin liraydı. Bu nedir arkadaş dedim, herkes birbirine bakıyor benim arabam daha temiz bundan 10 yazıyorsa ben 10.500 yazarım diyor, diğeri 11.000 yazarım diyor. Böyle böyle piyasa içerisinde artış oluyor demiştim.

Bunun temel ahlak ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Japonların eğitim sistemini araştırıyorum birkaç gündür ve ciddi anlamda hayran kaldım. Neden bu kadar başarılılar, neden bu kadar toplum olarak birbirlerine saygılılar daha net anlıyorum.
Çünkü dinleri ve Allah ları yok, bu yüzden çoğu batı ve tüm ortadoğu toplumlarından daha ahlaklılar.

Adamlara zamanında Hristiyanlığı yaymaya çalışmışlar kabul etmemişler İslamı kabul etmediler hiçbir semaviyi kabul etmediler ve sonuç ortada, he sapkın haraketleri var mı var ama genel olarak ahlaklı namuslu insanlar, şahsına münhasır diyeceğimiz bir karakterleri var

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Şu videoyu izleyin bunu dünyadaki hiçbir millette bulamazsınız dibindeki çin ve Kore dahil

Bence hayatını kurtardı diye ayıplama değilde muhtemelen iki kişiyi daha kurtarabilirdin diye düşünmüşlerdir. Adamlarda bencillik duygusu hiç mi yok anlamadım ki bu biraz abartı gibi geldi bana :) bizimkiler olsa filikadan uçan tekmeyle adam kovarlardı😂

Bence hayatını kurtardı diye ayıplama değilde muhtemelen iki kişiyi daha kurtarabilirdin diye düşünmüşlerdir. Adamlarda bencillik duygusu hiç mi yok anlamadım ki bu biraz abartı gibi geldi bana :) bizimkiler olsa filikadan uçan tekmeyle adam kovarlardı😂
Japonlar çok onurlu insanlar, senin yaptığın ciddi hatadan sonra olur mu ya hallederiz bir sonrakinde dediğin olayda adamlar intihar ediyor, Türkiyede ki köprü olayını bilirsin halat koptu diye Japon mühendis intihar etti, bizde olsa olsun bir halat daha koyarız derler yada birileri ölse bu işin fıtratında var derler.

Batıda hükmet istifa eder böyle ciddi bir olayda sorumluya hapis verir.

Ama bir Japon intihar eder, düşün ki daha can kaybı bile yok.

Japonlar en sevdiğim ırktır bu arada cidden çok seviyorum bana bir vatandaşlık verseler Japonyayı seçerim 👍

Başvuruda bulundun mu Japonya için? Barış Manço’dan dolayı Türkleri severler bayağı :) rahmetli Manço’yu ben de çok severdim. Mançoloji kasetlerim vardı orjinal hepsi taşınırken kayboldu. Rahmet olsun kendisine🙏🏻

Başvuruda bulundun mu Japonya için? Barış Manço’dan dolayı Türkleri severler bayağı :) rahmetli Manço’yu ben de çok severdim. Mançoloji kasetlerim vardı orjinal hepsi taşınırken kayboldu. Rahmet olsun kendisine🙏🏻
Bende de vardı 2000 lerin başında Japon konseri kasedi bile vardı bende çok severim ölüm haberini arabada giderken öğrenmiştim eski bir kenwood teyp vardı arabamızda.

Genel olarak Japonlar Türkleri çok sever Güney Korelilerde çok sever 👍

Hiç başvurmadım ama imkansız, olmayacak duaya amin denmez.

Ben ölüm haberini aldığımda sobayı yakmaya başlıyordum, tüplü küçük bir televizyonumuz vardı ve Barış Manço’yu kaybettik dediğinde oturup sobanın dibinde ağlamıştım. O derece çok severdim rahmetliyi.

Ben ölüm haberini aldığımda sobayı yakmaya başlıyordum, tüplü küçük bir televizyonumuz vardı ve Barış Manço’yu kaybettik dediğinde oturup sobanın dibinde ağlamıştım. O derece çok severdim rahmetliyi.
7 den 77 ye programını takip ediyordum.

Kasetleri dışında sadece Tarkanın kasetlerini almıştım harçlıklarımla, başka kimsenin kasedini almadım.

Tüm kasetlerini 2010 a kadar doblo 1 aracımda dinliyordum kaset çalar vardı arabada orijinal teyp onda dinliyordum, 2010 da aracı değiştirip doblo 3 alınca tüm kasetler kayboldu sonra bulamadım.

Kesinlikle haklısın, kira sorunu çözülmeden yapılan zamlar emekçinin cebine yansımıyor. Kiralar makul seviyelere çekilmeden, diğer ekonomik iyileştirmelerin etkisi sınırlı kalır. Bu konuda ciddi düzenlemeler şart.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri