Web Analytics

Tema düzenleyici

Kali Linux'da Türkçe Klavye Düzenine Nasıl Geçilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Lord Erenify
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 261

Lord Erenify

TFC Üye
Tepki Skoru
625
1/3
Konu sahibi
Merhabalar ben Lord Erenify. Bugün sizlere kali linux işletim sistemlerinde terminal üzerinden nasıl türkçe klavye yapabilirsiniz onu söyliyeceğim. Mutlaka işinize yarar kaydedin.
  1. Terminali Aç: Öncelikle terminali açın.
  2. Klavyeyi Türkçe Yapın: Aşağıdaki komutu terminale yazın ve Enter'a basın:
    Kod:
    İçeriği sadece üyelerimiz görebilir.
  3. Değişikliği Kontrol Edin: Klavyenizin Türkçe olduğundan emin olmak için bir şeyler yazmayı deneyin. Türkçe karakterler (ç, ş, ğ, ü gibi) doğru şekilde çıkıyorsa işlem tamamlanmıştır.
  4. Değişikliği Kalıcı Yapmak (Opsiyonel): Bu ayar, sistemi yeniden başlattığınızda sıfırlanabilir. Kalıcı yapmak için şu dosyayı düzenleyin:
    Kod:
    Dosya açıldıktan sonra şu satırı bulun:
    Kod:
    Buradaki "us" kısmını "tr" olarak değiştirin ve kaydedin (CTRL+O, Enter, ardından CTRL+X ile çıkış yapın).
  5. Sistemi Yeniden Başlatın: Yaptığınız değişikliklerin etkili olması için sistemi yeniden başlatabilirsiniz:
    Kod:
Bu kadar! Artık klavye düzeniniz Türkçe olarak ayarlanmış olacak. 😊

Güzel bir bilgi, bu arada konu dışı olacak ama Temu'dan gelen klavyelerin hepsi ingilizce mi? ArdaC1R4K sanırım sipariş vermişti, onu da etiketleyeyimde.

Konu sahibi
Güzel bir bilgi, bu arada konu dışı olacak ama Temu'dan gelen klavyelerin hepsi ingilizce mi? ArdaC1R4K sanırım sipariş vermişti, onu da etiketleyeyimde.
evet tuş dizilimi ingilizce windowstan türkçe yapınca klavyeyi türkçe oluyor ezbere tuşların yerini biliyorsanız :)

Konu sahibi
O da ekstra maliyet demek oluyor. Hem klavyeyi sipariş et, hem tuşlarını al vs. çok büyük külfet geliyor bana nedense :)

O da ekstra maliyet demek oluyor. Hem klavyeyi sipariş et, hem tuşlarını al vs. çok büyük külfet geliyor bana nedense :)
genel olarak bir çok marka tr bazında çalışmadığı için abi ondan böyle yoksa tr keycaps yapan çok firmada yok

Konu sahibi
Konu sahibi
Konu sahibi
Konu sahibi

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri