Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Haber İzmir'de 10 yaşındaki çocuk, TikTok'ta gördüğü bir şeyi denerken hayatını kaybetti

Graveworm

Yönetici
Onaylı Profil
TFC Puanı
63
Gerçekten şu tarz bir sosyal medya platformunun çocuklardan uzak tutmak lazım. İnternetin çöplüğü resmen. Yazık günah, acı içinde hayatını kaybetmiş ufaklık. Allah ailesine sabırlar versin...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Tiktok uygulamasını mı sadece? Ben tüm interneti yasaklardım çocuklara. Eğitimmiş peh ne eğitimi abi? Gidip kütüphanede alsınlar eğitimi kitapları karıştırsınlar onların kokusunu alsınlar. Bugün ağzımı bozasım vardı biraz sinirliyim şu haberler daha çok sinirlendirdi beni

Tiktok uygulamasını mı sadece? Ben tüm interneti yasaklardım çocuklara. Eğitimmiş peh ne eğitimi abi? Gidip kütüphanede alsınlar eğitimi kitapları karıştırsınlar onların kokusunu alsınlar. Bugün ağzımı bozasım vardı biraz sinirliyim şu haberler daha çok sinirlendirdi beni

Hocam sana abartısız bir şey diyeceğim. Bu yeni nesil gerçekten çok kötü yetişiyor, adap-terbiye yok... İnanılmaz kötüler. Techolay var, Recep Baltaş'ın sitesi. Orasının yaş ortalaması, modları-yöneticleri ve beni çıkart 18 falan. Doldurmuşlar sabi sübyanları herkese atar gider yapıyorlar.

Biri diyor ki "Benim kafam matematiğe basmıyor, ne yapmam lazım" Bende karşımdakini adam sanıp anlatmaya çalışıyorum, diyorum bilmediğin konuların üzerine yoğunlaşman lazım, ders çalışırken bırak bilgisayardan video izlemeyi, telefonunu bile kapatman lazım falan diyorum. Oradan yırtık dondan çıkan biri diyor ki, "İhtiyar bu zaman senin zamanına benzemiyor yalnız". NE? Ulan benim zamanımda zaten her şey daha zordu. :D

İşleri kolaylaşsın diye ne kadar birisine yaklaşırsan, o kadar mobbing yiyorsun. Bu sadece Techolay için geçerli değil, örneği vermek için orayı söyledim. Bütün çocuklar öyle. Biz onlar yaşındayken, 36 yaşındaki adamların .ötünde dolaşırdık bir şey söylerler mi acaba diye.

Sana sonuna kadar katılıyorum bizim zamanımızda atari vardı flash salonlar falan oraya dahi gitmez sokaklarda oyunlar oynardık küçük yaşta sigara içiyorum diye babamın samimi olmayan arkadaşı ağzımı yüzümü hoşaf etti.

Sonra babamın yanına götürdü ben zannediyom ki babam haddini bildirecek hiç alakası yok bir de babam dövdü :D

@Lord Erenify hocamında yaşı genç gördüğüm kadarıyla ama hiçbir terbiyesizliğini veya laubaliliğini görmedim ki boşuna yönetime alınmamış. Genç var genç var işte hocam artık diyecek söz bulamıyorum birçoğuna

Sana sonuna kadar katılıyorum bizim zamanımızda atari vardı flash salonlar falan oraya dahi gitmez sokaklarda oyunlar oynardık küçük yaşta sigara içiyorum diye babamın samimi olmayan arkadaşı ağzımı yüzümü hoşaf etti.

Sonra babamın yanına götürdü ben zannediyom ki babam haddini bildirecek hiç alakası yok bir de babam dövdü :D

@Lord Erenify hocamında yaşı genç gördüğüm kadarıyla ama hiçbir terbiyesizliğini veya laubaliliğini görmedim ki boşuna yönetime alınmamış. Genç var genç var işte hocam artık diyecek söz bulamıyorum birçoğuna

Aynen o da genç, okul çağında. Böyle küçük olup da olgun adam bulmak cidden zor. Dur nazar değdirmeyelim. :D

Kardeşim ancak bu kadar güzel özetleyebilirdin durumu. Tüm kalbimle tebrik ediyorum seni.

Kesinlikle katılıyorum, çocukların böyle platformlardan uzak tutulması gerekiyor. Ebeveynlerin daha dikkatli olması şart, böyle olaylar gerçekten çok üzücü... Allah rahmet eylesin.

Allah rahmet eylesin 🤲😔

Çok zor bir durum bence anne babalar sanki internetin olmadığı veya daha yeni yeni çıktığı dönemdeki gibi ilgilenip oyun oynasa daha iyi olur.

Ama kardeşler şunu unutmayın 90 öncesi nesil sokakta büyüyen son nesil bizim dönemde 2003 e kadar İnternet daha yeni yeniydi ama ihtiyaç yoktu sürekli dışarıdaydık, şuan bir çocuğu asla salamazsın dışarı Allah korusun her türlü tehlikeye maruz kalır zaten evde odada büyüyorlar internetide yasaklayınca çocuk çıldırır, çünkü hep internet görmüş, çocuklara bir pc veya bir tablet alıp sadece belli başlı yerlere girmeleri sağlanmalı geneli bilgi amaçlı olmalı, youtube ta aykırı videolar yok youtube açık kalmalı geri kalan çizgi filmli bilgiler olmalı kaldı ki youtube ta bile çocuk kısıtlaması var diye biliyorum yap onu bitti gitti.

Bu yaşıma geldim ömrümde tiktok uygulaması yüklemedim bile, tiktoğu bırak çocuklara yasaklamayı ülkede yasaklanmalı vpn ile bile girilememeli sayısız yuva yıkıldı bu ülkede hoş insanın kanı bozuksa yine aldatıyor yuvasını yıkıyor

Yeni nesile laf edeceğimiz kadar onu yetiştiren nesle de laf etmemiz gerekiyor. Sokakta yürüyorsun, önünde çocuğuyla annesi babası var. Çocuğun elini tutmamışlar, çocuk sağa sola zıplıyor. Sonra bir takılsan suç olacak. Daha çocuğa sahip bile çıkamayan bir anne-baba nesli var ortada.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri