Web Analytics

Tema düzenleyici

iPhone 13 Ekran Görüntüsü Alma: Detaylı Rehber

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nevzat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 34

Nevzat

TFC Üye
Tepki Skoru
155
Üyelik Yaşı
2 Ay 9 Gün
1/3
Konu sahibi
Akıllı telefon kullanıcılarının en çok ihtiyaç duyduğu özelliklerden biri ekran görüntüsü alma işlemidir. Özellikle iPhone 13 ekran görüntüsü alma, iPhone 13 kısayol tuşları, ekran kaydı açma, ekran görüntüsü düzenleme ve paylaşma seçenekleri gibi konular sıkça araştırılmaktadır. Bu yazımızda, iPhone 13 kullanıcılarının pratik bir şekilde ekran görüntüsü alabilmesi için tüm yöntemleri adım adım açıklayacağız.

iPhone 13’te Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?​

iPhone 13, Apple’ın Face ID teknolojisiyle gelen modellerinden biridir. Dolayısıyla cihazda fiziksel Home tuşu bulunmamaktadır. Bu nedenle ekran görüntüsü almak için farklı tuş kombinasyonları kullanılmaktadır:
  • Yan (Power) Tuşu + Ses Açma Tuşu → Aynı anda bastığınızda ekran kısa bir şekilde beyaz parlar ve ekran görüntüsü alınır.
  • Görüntü alındıktan sonra sol alt köşede küçük bir ön izleme belirir. Bu ön izleme üzerinden düzenleme, kırpma veya paylaşım yapılabilir.

iPhone 13’te AssistiveTouch ile Ekran Görüntüsü Alma​

Fiziksel tuşları kullanmak istemeyenler için AssistiveTouch özelliği devreye girer. Bu özellik, ekrana sanal bir dokunmatik menü ekler.
Aktifleştirme adımları:
  1. Ayarlar → Erişilebilirlik → Dokunma → AssistiveTouch yolunu izleyin.
  2. AssistiveTouch’ı aktif hale getirin.
  3. Açılan menüde “Aygıt” → “Daha Fazla” → Ekran Görüntüsü seçeneğine dokunarak kolayca ekran görüntüsü alabilirsiniz.

iPhone 13 Ekran Kaydı Özelliği​

Ekran görüntüsü almak kadar, ekran videosu kaydetmek de oldukça popülerdir. Özellikle oyun oynarken, uygulama eğitimi hazırlarken veya sosyal medya için içerik üretirken ekran kaydı tercih edilmektedir.
Ekran kaydı açma adımları:
  1. Ayarlar → Denetim Merkezi → Ekran Kaydı özelliğini ekleyin.
  2. Denetim Merkezi’ni açın (ekranın sağ üstünden aşağı kaydırarak).
  3. Kayıt tuşuna basarak ekran kaydını başlatın.
  4. Kayıt bitince yine Denetim Merkezi üzerinden durdurabilirsiniz.

iPhone 13 Ekran Görüntüsü Düzenleme ve Paylaşma​

Alınan ekran görüntüsü, düzenleme araçlarıyla kişiselleştirilebilir.
Yapabilecekleriniz:
  • Kırpma işlemi
  • Yazı ekleme
  • Kalem veya işaretleme aracı ile not alma
  • Dosya olarak kaydetme veya AirDrop, WhatsApp, Mail üzerinden paylaşma

iPhone 13 Ekran Görüntüsü Alma Yöntemleri Tablosu​

YöntemNasıl Yapılır?Avantajı
Tuş KombinasyonuYan Tuş + Ses AçmaHızlı ve pratik
AssistiveTouchSanal menüden seçimTuşlara basmaya gerek yok
Ekran KaydıDenetim Merkezi → KayıtVideo formatında kayıt

iPhone 13’te Ekran Görüntüsü Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler​

• Tuşlara aynı anda basmaya özen gösterin, aksi halde Siri veya kilit ekranı devreye girebilir.
  • Çok sık ekran görüntüsü alıyorsanız, AssistiveTouch kullanarak tuşların yıpranmasını engelleyebilirsiniz.
  • Kaydettiğiniz ekran görüntüleri Fotoğraflar uygulamasında “Ekran Görüntüleri” klasöründe saklanır.

Ekran Görüntüsü İle İlgili Pratik İpuçları​

• Ekran görüntüsünü aldıktan sonra ön izlemede basılı tutarsanız, direkt olarak uygulama paylaşım menüsü açılır.
  • Uzun bir web sayfası veya sohbet ekranını kaydetmek için “Tam Sayfa” özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özellik Safari ve bazı uygulamalarda geçerlidir.
  • iCloud senkronizasyonu sayesinde ekran görüntüleriniz tüm Apple cihazlarınızda eş zamanlı görünebilir.

Sık Sorulan Sorular (S.S.S)​

iPhone 13 ekran görüntüsü almak için hangi tuşlara basılır?
Yan tuş ve ses açma tuşuna aynı anda basarak ekran görüntüsü alınır.
Ekran görüntüsü nerede saklanır?
Tüm ekran görüntüleri Fotoğraflar uygulamasında “Ekran Görüntüleri” klasöründe bulunur.
Tuşlara basmadan ekran görüntüsü alabilir miyim?
Evet, AssistiveTouch özelliğini aktif ederek ekran görüntüsünü dokunmatik menüden alabilirsiniz.
Uzun ekran görüntüsü nasıl alınır?
Safari veya uyumlu uygulamalarda ekran görüntüsü aldıktan sonra “Tam Sayfa” seçeneği ile uzun ekran görüntüsü alabilirsiniz.
Ekran kaydı ile ekran görüntüsü aynı şey mi?
Hayır. Ekran görüntüsü sabit bir fotoğraf alırken, ekran kaydı tüm işlemleri video formatında kaydeder.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri