Web Analytics

Tema düzenleyici

Instagram takip ettiklerini gizleme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nevzat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 15

Nevzat

TFC Üye
Tepki Skoru
155
Üyelik Yaşı
2 Ay 9 Gün
1/3
Konu sahibi
Kısa ve net: Instagram’da “Takip ettiklerim” (following listesi) tamamen gizlenemez. Ancak kimin ne gördüğünü büyük oranda kontrol altına almanın birkaç etkili ve yasal yolu var. Aşağıda hem “ne yapabilirsin” adım adım hem de hangi yöntemin hangi durumda işe yaradığını bulacaksın.

Özet — Mümkün / Mümkün değil​

• Tamamen gizlemek: Mümkün değil (Instagram profilinin “Takip edilenler” bölümü, profili görebilenler tarafından görüntülenir).
  • Kimin gördüğünü sınırlamak: Evet — hesabı gizli yapmak, takipçileri yönetmek, belirli kişileri engellemek/restrict ile büyük oranda kontrol sağlanır.

Hangi yollar var? (Adım adım)​

1) Hesabını gizli (private) yap — en basit ve etkili yöntem​

Ne yapar: Sadece onayladığın kişiler profilini, gönderilerini ve takip/ takipçi listeni görebilir.
Nasıl yapılır (mobil):
Profil → ☰ → Ayarlar ve gizlilikGizlilikHesap gizliliğiHesabı gizli yap (aç).
Not: Zaten takip edenler otomatik olarak takipçi kalır; yeni gelen istekleri onaylayıp reddedebilirsin.

2) Belirli kişilerden gizlemek istiyorsan: o kişiyi engelle veya takipçi listesinden çıkar

• Engellemek: Engellediğin kişi profiline gidemez, takip/ beğeni/yorum göremez. (Profile → üç nokta → Engelle)
  • Takipçiyi kaldırmak (private hesapta): Profil → Takipçiler → kişi üzerine üç nokta → Kaldır. Böylece o kişi artık takipçi değil; profil gizli ise artık takip ettiklerini göremez.
  • Not: Eğer hesabın açık ise kişiyi engellemek tek kesin çözümdür.

3) Belirli bir kişiye görünürlüğü azalt: Sınırlama (Restrict) + Sessize alma

• Restrict ile kişiyle etkileşimini sınırlandırırsın; yorumları gizlenir ve kişi ne zaman çevrimiçi olduğunu/favori aktiviteni göremez. Ancak takip/ takipçi görünürlüğünü doğrudan etkilemez.
  • Sessize alma (Mute): O kişinin paylaşımlarını/hikâyelerini görmezsin ama o seni takip etmeye devam eder; bu yöntem takip listesini gizlemez ama etkileşim görünürlüğünü azaltır.

4) Yeni hesap/anonim takipçileri engellemek: Kısıtlı hesaplar için iki faktörlü güvenlik ve takip isteği kontrolü

• Hesabın gizliyse kimlerin seni takip edeceğini sen seçersin.
  • Eğer eski takipçilerinin takip ettiğini görmemek istiyorsan, onları “kaldır” ya da “engelle”.

5) Alternatif: İkincil (ghost) hesap kullan​

• Takip ettiğin kişileri herkesten gizlemek istiyorsan ana hesabını gizli yap ve takip listesini görmek isteyen küçük bir grup için ayrı, kontrollü bir hesap oluştur.

Karar verme tablosu (hızlı bakış)​

HedefinEn etkili çözümDezavantaj
Takip listemi yalnızca benim görmemMümkün değil (Instagram kısıtlıyor)
Takip ettiklerimi geniş kitlelerden gizleHesabı gizli yap + mevcut takipçileri kontrol etTakipçi onayı gerekir
Belirli kişiden gizle (ex, tanımadık)O kişiyi engelle veya takipçiyse kaldırEngelleme agresif olabilir
Gizli grup için takip listesiİkincil hesapYönetim zahmeti

Ek gizlilik ipuçları​

• Profilindeki kişisel bilgileri sınırlı tut (telefon, e-posta, konum).
  • Takipçi isteklerini inceleyip reddet; tanımadık hesapları kabul etme.
  • Üçüncü parti uygulamalara asla ana Instagram şifreni verme.
  • Düzenli olarak takipçi listeni gözden geçir; istenmeyenleri kaldır.

Sık Sorulan Sorular (S.S.S)​

❓ Hesabımı gizli yaparsam herkes takip ettiğim kişileri göremez mi?
➡️ Hesabın gizli ise sadece onayladığın takipçiler takip ettiğin kişileri görebilir.
❓ Bir kişiyi engellerssem yine takip ettiğimi görür mü?
➡️ Engellediğin kişi profilini açamaz; dolayısıyla takip ettiğini göremez.
❓ Takipçilerimden bazılarını gizlemek mümkün mü?
➡️ Evet: profil gizli ise onları kaldır; açık hesaplarda sadece engelle işe yarar.
❓ Takip listesini tamamen gizlemek için ayar var mı?
➡️ Hayır. Instagram böyle bir global gizleme seçeneği sunmuyor.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri