Flarum aynen @Tevfik hocamın bahsettiği gibi çok hafif ve hızlı bir topluluk yazılımıdır. Kullanınca seveceğinizi düşünüyorum.Flarum oldukça sâde, şık ve soft bir yazılım. Aslında ücretsiz bir forum sitesinde tam olarak aradığım yazılım diyebilirim. Görüntü estetikliği kesinlikle harika, eğer konu arama motorları olmayacaksa ve arkadaşlarımla / X bir grubumla ben burada takılacağım diyorsanız Flarumu tavsiye ederim.
Aksi hâlde flarum maalesef index alma konusunda oldukça yavaş, tüm konsol ayarlamalarını yapmama rağmen (her şeyi en ince ayrıntısına kadar) yine de çok zor index alıyordu arama motorlarında. Tabii bunun gelen ziyaretçi, yapılan linkleme ve tanıtımlada çok büyük alakası vardı fakat gördüklerim arasında en zor index alan forum yazılımı diyebilirim.
Eksilerinden bahsetmem gerekirse:
- Eklenti çakışmaları
- Metin editörü
- Terminal ekranı ile kullanım zorluğu
- Tamamen ücretsiz
- Topluluğu güçlü ve yardımsever
- Oldukça hafif ve özelleştirilebilir
FreeFlarum | Sign Up
Create your own Flarum forum in under 1 minute with 1-click installation!
Google tarafında index konusunda kesinlikle eski Flarum yok. Ön yargıları bir kenara bırakmalı ve kesinlikle Flarum'a şans vermelisiniz. Bir ajansın destek sitesi, bir start-up ürünün topluluğu veya basit bir soru-cevap sitesi yapmak isterseniz Flarum bu konuda biçilmiş kaftandır. Müşterilerimden ve kendi teknoloji sitemin topluluğundan bunları referans alarak söylüyorum.
Google'ın index konusunda çok ilginç ve değişik yürürlükleri bulunuyor. Birçok kez WordPress sitelerimin index almadığına ve inatla dizine eklenmediğine şahit oldum. Bu konuda Flarum'un özellikle yapısal ve schema sorunları gibi kritik sorunlar bulunmuyor diyebilirim. Bulunsa bile zaten topluluğun gözünden kaçmıyor ve Github Issue'ler veya toplulukta açılan konular ile tartışılıp fixleniyor. Kısacası index tarafı kesinlikle Google'dan kaynaklanan iğrenç bir fiyasko olduğunu düşünüyorum.
Kabaca özetlemem gerekirse daha önce xenForo kullandıysanız Flarum sizi kesinlikle tatmin etmeyecektir. Buna Discourse'da dahildir. Bu yazılımlar, Flarum'a kıyasla çok daha gelişmiş ve güçlü yazılımlardır. Eğer amacınız start-up'ınızın bir ürünü için topluluk alanı oluşturmaksa Flarum'u tercih edebilirsiniz. Sormak istediğiniz sorular varsa yeni konu açarak beni etiketleyebilirsiniz. Seve seve yardımcı olmak isterim.