Web Analytics

Tema düzenleyici

En İyi Forum Yazılımı Hangisi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Garfield
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 238
Yönetici
Garfield

Garfield

I love this place! ❤
TFC Admin
Tepki Skoru
1,855
Telefon
İPhone
İşletim Sistemi
Windows 11
1/3
Konu sahibi
Merhaba Teknoloji Forum ailesi, en iyi forum yazılımı hangisi adlı konuda tamamen kendi fikir ve düşüncelerimi beyân edeceğim, umarım yardımcı olabilirim. Sizler de ilave etmek isterseniz konuya çok mutlu olurum, bilmediklerimizi öğrenmiş oluruz.

en-iyi-forum-yazilimi-hangisi.webp

XenForo Forum Yazılımı​

Bana göre en iyi (ücretli) forum yazılımlarından birisidir. Php altyapısı ile harika hizmet sunmaktadır. XenForo lisansını aldıktan sonra açık kod kaynağını dibine kadar yaşayabilirsiniz, dilediğiniz gibi forum sitenizi değiştirebilirsiniz. Aynı zamanda XenForo yazılımını Teknoloji Forum içerisinde de kullanmaktayız.

Eklentileri, temaları, düzenleme işlemleri vs. genellikle ücretli oluyor fakat satın alabileceğiniz en iyi forum yazılımlarından birisi diyebilirim. XenForo sizlere görünümden ziyade hız ve kullanım bakımından da çok büyük avantajlar sağlayacaktır.

Discourse Forum Yazılımı​

Ücretsiz yazılımlar arasında bana göre en iyi yazılımlardan bir tanesi kesinlikle Discourse, bunu da test edip kullanma imkanı sağladım. Paneli direkt olarak forum sitesi ile entegreli, ekstra bir subdomainde veya sekmede açılmıyor.

İndex alma konusunda elbette XenForo gibi olmasada tüm ayarlamaları yapıldıktan sonra direkt olarak arama motorlarında yerinizi alabiliyorsunuz. Birçok kişi yazılımın önemi yok, önemli olan içerik dese dahi o işler maalesef öyle olmuyor. Büyük birçok şirket kullandıkları kodları kendi sitelerinde özgünleştirmeye çalışır, tamamen kendi tasarımları olmasına özen gösterir.

Discourse yazılımını tavsiye ederim fakat paylaşımlı hosting yerine sunucu üzerinde çalıştırıyorsunuz. Kurulumu XenForo, mybb, smf ve flarum yapılarına göre biraz zor sayılır. Aslında bu yazılımı direkt paylaşımlı hosting kurulumuna entegre etseler süper olur.

Flarum Forum Yazılımı​

Flarum yazılımını Teknoloji Forum sitemizde en iyi anlayan kişi Can ve ücretli olarak kurulumunu yapmaktadır. Eğer flarum kurdurmak isterseniz kendisi ile mutlaka iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca flaruma dair kendi fikir ve düşüncelerimi dile getireceğim, eğer yanlışım varsa lütfen düzelt Can.

Flarum oldukça sâde, şık ve soft bir yazılım. Aslında ücretsiz bir forum sitesinde tam olarak aradığım yazılım diyebilirim. Görüntü estetikliği kesinlikle harika, eğer konu arama motorları olmayacaksa ve arkadaşlarımla / X bir grubumla ben burada takılacağım diyorsanız Flarumu tavsiye ederim.

Aksi hâlde flarum maalesef index alma konusunda oldukça yavaş, tüm konsol ayarlamalarını yapmama rağmen (her şeyi en ince ayrıntısına kadar) yine de çok zor index alıyordu arama motorlarında. Tabii bunun gelen ziyaretçi, yapılan linkleme ve tanıtımlada çok büyük alakası vardı fakat gördüklerim arasında en zor index alan forum yazılımı diyebilirim.

Mybb Forum Yazılımı​

Mybb yazılımını en son 4 yıl önce kullandım diye hatırlıyorum. Ücretsiz forum yazılımları arasında oldukça performansı iyi diye biliyorum, en son güncellemeleri, eklentileri ve temaları nasıl tam bilmiyorum. Mybb destek platformlarıda şu an yok denilecek kadar az diye biliyorum. Gerekli bilgiyi deneyimli arkadaşlar verir ise çok mutlu olurum.

SMF Forum Yazılımı​

20 yıl önce liseye gittiğim zamanlar okul sitesi için kurmuştuk arkadaşlarla ve o dönem SMF gerçekten çok iyidi. Hem ücretsiz hem de bir forum sitesine sahipsin o zamanlar ne kadar muhteşem bir şey, benim için nostaljinin dibidir bu yazılım. Seviyorum seni SMF :)

Şu an güncellemeleri, temaları, eklentileri vs. nasıl hiçbir fikrim yok. Fikir sahibi olan arkadaşlar konu altında belirtirse ben de öğrenerek mutlu olurum.

vBulletin Forum Yazılımı​

Yaklaşık olarak 7-8 yıldır kullandığım yazılımdır vBulletin. Kendini güncellemekten mahrum kalan ve yazılımlarının isyan edip; başlarız böyle işe biz artık XenForo'yu kuruyoruz dedikleri forum yazılımıdır. Şu an hâlen birkaç büyük forum sitesi vBulletin altyapısını kullanmaktadır fakat vBulletin dair hiçbir şey belli olmamaktadır (o derece değişime uğratmışlardır).

2007 - 2010 yılları arasında kurulumunu yapıp tüm ayarlamalarını hallederek ben de kazanç sağlıyordum, ekmeğime bakıyordum :) şimdi ise çevremde vBulletin kullanan kişi kalmadı diyebilirim.

Tavsiye: Makalemin sonuna gelecek olursam, elbette bana göre en iyi yazılım kesinlikle XenForo. Benim bugüne kadar kullandıklarım arasında. Elbette zamanına göre en iyileri her zaman vardır, olacaktırda. Bugün XenForo gider, yarın BenFero gelir. O nedenle bu konu zamana göre hep güncel kalacaktır.

Bana göre şu anda xenforo diyebilirim, sürekli güncellenen ve yeni geliştirilen tonlarca eklentinin yanı sıra düzenleme yapması kolay ( ya da smf den sonra kullandığım en guzel forum yazılımı oldugu ıcın bana oyle gelıyor )

Konu sahibi
Ben de kullandığım forum yazılımlarını söylerdim hasan akyüz ama kesinlikle aynı fikirdeyiz. XenForo gerçekten oldukça sağlam ve adamlar sürekli çalışıyor. Zamanında vBulletinde güncelleme ne zaman gelecek, bizler responsive ne zaman geçeceğiz diye beklerdik. Birçok ücretsiz yazılım vb’den önce geçmişti :)

Flarum oldukça sâde, şık ve soft bir yazılım. Aslında ücretsiz bir forum sitesinde tam olarak aradığım yazılım diyebilirim. Görüntü estetikliği kesinlikle harika, eğer konu arama motorları olmayacaksa ve arkadaşlarımla / X bir grubumla ben burada takılacağım diyorsanız Flarumu tavsiye ederim.

Aksi hâlde flarum maalesef index alma konusunda oldukça yavaş, tüm konsol ayarlamalarını yapmama rağmen (her şeyi en ince ayrıntısına kadar) yine de çok zor index alıyordu arama motorlarında. Tabii bunun gelen ziyaretçi, yapılan linkleme ve tanıtımlada çok büyük alakası vardı fakat gördüklerim arasında en zor index alan forum yazılımı diyebilirim.
Flarum aynen @Tevfik hocamın bahsettiği gibi çok hafif ve hızlı bir topluluk yazılımıdır. Kullanınca seveceğinizi düşünüyorum.

Eksilerinden bahsetmem gerekirse:
  • Eklenti çakışmaları
  • Metin editörü
  • Terminal ekranı ile kullanım zorluğu
Artılarından bahsetmem gerekirse:
  • Tamamen ücretsiz
  • Topluluğu güçlü ve yardımsever
  • Oldukça hafif ve özelleştirilebilir
Açıklamam gerekirse daha önce xenForo altyapılı bir siteye sahip olduysanız Flarum sizi tatmin etmeyecektir. Çünkü xenForo, çekirdeğinde Flarum ekosisteminde bulunmayan birçok özelleştirme ve ayar barındırıyor. Bunları halihazırda Flarum'un çekirdeğini geçtim üçüncü parti uzantılar tarafında bile elde edemiyoruz. Ancak, xenForo'nun ciddi bir lisans ücretine sahip olduğunu unutmamak gerekiyor. Flarum tamamen açık kaynak ve topluluk tarafından geliştirilen bir yazılım. Eğer demo site kurmak ve test etmek isterseniz FreeFlarum şeklinde arama yaparak Flarum'u test edebilirsiniz.

Google tarafında index konusunda kesinlikle eski Flarum yok. Ön yargıları bir kenara bırakmalı ve kesinlikle Flarum'a şans vermelisiniz. Bir ajansın destek sitesi, bir start-up ürünün topluluğu veya basit bir soru-cevap sitesi yapmak isterseniz Flarum bu konuda biçilmiş kaftandır. Müşterilerimden ve kendi teknoloji sitemin topluluğundan bunları referans alarak söylüyorum.

Google'ın index konusunda çok ilginç ve değişik yürürlükleri bulunuyor. Birçok kez WordPress sitelerimin index almadığına ve inatla dizine eklenmediğine şahit oldum. Bu konuda Flarum'un özellikle yapısal ve schema sorunları gibi kritik sorunlar bulunmuyor diyebilirim. Bulunsa bile zaten topluluğun gözünden kaçmıyor ve Github Issue'ler veya toplulukta açılan konular ile tartışılıp fixleniyor. Kısacası index tarafı kesinlikle Google'dan kaynaklanan iğrenç bir fiyasko olduğunu düşünüyorum.

Kabaca özetlemem gerekirse daha önce xenForo kullandıysanız Flarum sizi kesinlikle tatmin etmeyecektir. Buna Discourse'da dahildir. Bu yazılımlar, Flarum'a kıyasla çok daha gelişmiş ve güçlü yazılımlardır. Eğer amacınız start-up'ınızın bir ürünü için topluluk alanı oluşturmaksa Flarum'u tercih edebilirsiniz. Sormak istediğiniz sorular varsa yeni konu açarak beni etiketleyebilirsiniz. Seve seve yardımcı olmak isterim.

Konu sahibi
Bana göre Flarum konusunda Türkiye’de en iyilerden birisin Can ve böyle dolu dolu bilgileri bizlerle paylaştığın için çok şanslıyız.

Ücretsiz yazılımlar konusunda kesinlikle tercihim Discourse olur, adamlar fena bir sistem yapmışlar tek dezavantajı ise direkt sunucuya kuruluyor olması; muhtemelen paylaşımlı hostinge geçerler ilerleyen zamanlarda.

Tekrar teşekkür ediyorum kardeşim bu bilgileri bizlerle paylaştığın için emeğine sağlık🙏🏻

SMF'nin gen tr diye bir destek siteleri vardı sanki?

Konu sahibi
SMF'nin gen tr diye bir destek siteleri vardı sanki?
Evet doğru hatırlıyorsunuz ben de zamanında çok fazla destek almıştım. O dönemden bu zamana kadar olan arkadaşım var. Aradan 20 yıl geçmiş ve hâlen kendisi ile görüşürüm :) Forum sitelerinde gerçekten arkadaşlık bağı vardı.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son Konular

Tips
Geri