Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Çözüldü En İyi eTicaret Yazılımı Hangisi?

Tevfik

Yönetici
Onaylı Profil
TFC Puanı
113
Merhaba değerli Teknoloji Forum ailesi, @ClickMark eTicaret departmanında çalışıyorum deyince aklıma böyle bir soru takıldı. Hem kendisine hem de sizlere sormak istiyorum. Piyasada satın alabileceğiniz en iyi eticaret yazılımı hangisi?

Geçmiş yıllarda ideasoft çok kullandım, tüm panelini artık ezbere biliyordum. Fakat birçok kişi açık kod kaynaklı yazılım alıp dilediği gibi geliştiriyor. Bana bu şekilde mantıklı geliyor. 2 yıl bir firmadan eticaret yazılımı aboneliği alacağıma ömür boyu kullanabileceğim bir yazılım yaptırırım diyenlerde çok fazla.

Sizlerin düşüncesi nedir? Gelecek olan en mantıklı mesajı çözüldü olarak işaretleyeceğim.

Çözüm
Düz bir hizmet sitesi kuracaksan, her zaman açık kaynak olan WordPress öneririm. Ancak işin içine e-ticaret giriyorsa ve sattığın ürün adeti az ise, örneğin 20-30 adet gibi bir sayıdaysa, OpenCart gibi yazılımlar daha uygun olabilir. Bugün piyasada çok fazla kişi 2 bin ile 10 bin TL arası OpenCart vb. yazılımları size kurabilirler ama bu ücrete sadece kurulum geçerlidir. Özel yazılımda, sitenizin sürekli bakıma ihtiyacı vardır. Kullandığınız eklentiler sürekli güncelleniyor ve her güncellemede kullandığınız eklentilerin açıkları olup olmadığı test edilmelidir. Bunun için OpenCart vb. açık kaynak yazılımlarda uzman kişilerle aylık olarak çalışmanız gerekir. Ortalama olarak bu desteği almak...
Bence açık kaynaklı yazılımlar uzun vadede daha avantajlı. Özellikle WooCommerce veya Opencart gibi sistemler hem geliştirilebilir hem de maliyet açısından uygun. Ama Ideasoft gibi hazır çözümler de teknik bilgisi az olanlar için oldukça pratik. İhtiyaca göre seçim yapmak en doğrusu.

Bence açık kaynaklı yazılımlar uzun vadede daha avantajlı. Özellikle WooCommerce veya Opencart gibi sistemler hem geliştirilebilir hem de maliyet açısından uygun. Ama Ideasoft gibi hazır çözümler de teknik bilgisi az olanlar için oldukça pratik. İhtiyaca göre seçim yapmak en doğrusu.
Katılıyorum fakat Woocommerce pek sevmiyorum ben, opencart daha cazip geliyor gibi. Teşekkür ederim yorumundan dolayı. Aslında hazır scriptlerde mevcut eticaret için onlarda değerlendirilebilir.

Katılıyorum fakat Woocommerce pek sevmiyorum ben, opencart daha cazip geliyor gibi. Teşekkür ederim yorumundan dolayı. Aslında hazır scriptlerde mevcut eticaret için onlarda değerlendirilebilir.
Evet, Opencart gerçekten oldukça esnek ve modüler bir yapıya sahip. Hazır scriptler de başlangıç için iyi bir tercih olabilir, özellikle ufak çaplı işler için pratiklik sağlıyor. Önemli olan, iş modeline en uygun olanı seçmek. 😊

Evet, Opencart gerçekten oldukça esnek ve modüler bir yapıya sahip. Hazır scriptler de başlangıç için iyi bir tercih olabilir, özellikle ufak çaplı işler için pratiklik sağlıyor. Önemli olan, iş modeline en uygun olanı seçmek. 😊
Geçtiğimiz günlerde arkadaşımın eTicaret sitesini kurdum, hazır bir yazılımdı ve bundan haberi vardı arkadaşımın. Oldukça güzel bir iş çıkarttığımı düşünüyorum. Site burada, dilersen bir incele :)

Düz bir hizmet sitesi kuracaksan, her zaman açık kaynak olan WordPress öneririm. Ancak işin içine e-ticaret giriyorsa ve sattığın ürün adeti az ise, örneğin 20-30 adet gibi bir sayıdaysa, OpenCart gibi yazılımlar daha uygun olabilir. Bugün piyasada çok fazla kişi 2 bin ile 10 bin TL arası OpenCart vb. yazılımları size kurabilirler ama bu ücrete sadece kurulum geçerlidir. Özel yazılımda, sitenizin sürekli bakıma ihtiyacı vardır. Kullandığınız eklentiler sürekli güncelleniyor ve her güncellemede kullandığınız eklentilerin açıkları olup olmadığı test edilmelidir. Bunun için OpenCart vb. açık kaynak yazılımlarda uzman kişilerle aylık olarak çalışmanız gerekir. Ortalama olarak bu desteği almak için aylık 20 bin TL ödeyebilirsiniz ki bu da yıllık 240 bin TL'ye denk gelir.
Şimdi diyeceksiniz ki, insanlar neden sürekli forumlarda açık kaynak önerisinde bulunuyor? O açık kaynak önerisinde bulunan kişilerin bir geçmişine bakmanızı isterim; çünkü çoğu, açık kaynak yazılım üzerinden hizmet sunarak para kazanıyor. Bugün bana açık kaynak mı, özel yazılım mı deseler, özel yazılımı tercih ederim. Çünkü benim tek derdim satış odaklı olması ve sürekli sitede bir problem çıktığında o problemle uğraşmak zorunda olmak istemem. özel yazılımın ekstra güzel yanı bu firmalar bu işe yıllarını vermiş olmaları ve alt yapıları çok sağlam olması. Not: kendi sökterinde çok iyi olan firmalar için söylemekteyim.

Çözüm
Güzel bir yazı oldu hocam eline emeğine sağlık. Ben açık kod kaynaklı yazılım alıyorum, müşterilerim istediğinde alternatif olarak kuruyorum. Örneğin adamın 5 kalem ürünü var, dediğin gibi gidip özel yazılım almak pek mantıklı gelmiyor.

İdeasoft kullandım zamanında ama cidden adamların muhteşem sistemleri vardı. Destek konusunda oldukça iyilerdi.

Güzel bir yazı oldu hocam eline emeğine sağlık. Ben açık kod kaynaklı yazılım alıyorum, müşterilerim istediğinde alternatif olarak kuruyorum. Örneğin adamın 5 kalem ürünü var, dediğin gibi gidip özel yazılım almak pek mantıklı gelmiyor.

İdeasoft kullandım zamanında ama cidden adamların muhteşem sistemleri vardı. Destek konusunda oldukça iyilerdi.
yazıda bazı yerleri özellikle siyahla yazdım daha net belli olsun diye.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri