Web Analytics

Tema düzenleyici

Copy Handler, Copywhiz ve hız testi nasıl yapmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Attilas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 160

Attilas

TFC Üye
Tepki Skoru
247
1/3
Konu sahibi
Copy Handler ve Copywhiz dışında, veya benzer işlevlere sahip, güncel bir yazılım arıyorum. Amacım, HDD, SSD, flash bellek veya taşınabilir herhangi bir diske kopyalama yaparken, işlemlerin çok uzun sürmesini engellemek için dosyaları sıraya alıp tek tek yüklemesini sağlamak. Bu sayede, tek tek dosyalarla uğraşmak yerine, bir defada tüm kopyalama işlemlerini ayarlayabilmek istiyorum. Copy Handler aslında bu iş için iyi bir seçenek, ancak SSD'nin hızını düşürdüğünü düşünüyorum (bu konuda kesin bir bilgim yok). Eğer hız düşüşü çok hafifse, Copy Handler'ı tekrar kullanabilirim, güncel olmasa bile. Ancak, Windows 11'e henüz geçmedim ve güncel olmaması nedeniyle donanımlarla uyumsuzluk yaşayabilirim. SSD hızını düşürüp düşürmediğini nasıl test edebilirim? Eğer hız düşüşü kabul edilebilir düzeydeyse, güncelliğini yitirmiş olsa da Copy Handler'ı kullanmaya devam edebilirim.

Metinolmetin İndir bindir işleriyle uğraştığından bilginiz varsa paylaşabilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler.

Konu sahibi
Kopyalama hız tesini anlamak için CrystalDiskMark kullanarak SSD'nin temel okuma ve yazma hızlarını ölçebilirsin. Bu testi, Copy Handler kullanmadan önce ve sonra yaparak, performans üzerindeki etkisine bakabilirsin. Belki sonuç istediğin gibi çıkar ve hazırda bildiğin programı kullanmaya devam edebilirsin.
Kapalı kaynak kodlu yazılımların uzun süren kopyalama işlemlerinde hata oluşması durumunda dosyaların akıbeti hakkında kesin bir bilgim yok. Daha önce Teracopy ile benzer bir sorun yaşadığımı hatırlıyorum. Belki HDD'den SSD'ye kopyalama yaparken HDD'nin yavaş kalması, belki de başka bir teknik veya yazılımsal sorun nedeniyle hata oluşmuş olabilir. Bu nedenle güncel bir yazılım kullanmanın daha güvenli olacağını düşündüm. Sanırım alternatif bir yazılım öneriniz yok? Ben yine de tabii ki HDD ile SSD arasında ve ''CrystalDiskMark'' yazılımını kullanarak (geçici olarak) before-after yapabilirim.

Konu sahibi

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri