Web Analytics

Tema düzenleyici

Boston Dynamics’in robot köpeği BMW’de işe başladı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kreathex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 417

Kreathex

TFC Üye
Tepki Skoru
296
Üyelik Yaşı
1 Yıl 5 Ay 13 Gün
Telefon
İPhone
İşletim Sistemi
macOS
1/3
Konu sahibi
1716811113841.webp

BMW, dört ayaklı robot SpOTTO'nun İngiltere'deki BMW Group Plant Hams Hall ekibine katıldığını duyurdu.

Spot adlı robot köpeği SpOTTO, tesisi tarıyor, bakımı destekliyor ve üretim süreçlerini optimize ediyor. Görsel, termal ve akustik sensörlerle donatılan SpOTTO, tesisin dijital ikizi için veri toplarken, üretim ekipmanlarının bakımını da denetliyor. Robot köpek aynı zamanda üretimde kullanılan basınçlı hava hatlarındaki sızıntıları tespit etme konusunda da uzman. SpOTTO, ismini BMW'nin kurucularından Gustav Otto ve oğlu Nicolaus'tan alıyor. Bu gelişme, otomotiv endüstrisinde dijital dönüşümün bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Ayrıca, BMW'nin ABD'deki Spartanburg fabrikasında insansı robotlar kullanmaya başlaması, şirketin robotik teknolojiyi genişletme niyetini vurguluyor.

Her geçen gün insanlık gücü önemini kaybediyor. Yakın zaman içerisinde insan zekasının önemi de kalmayacak gibi geliyor bana.

Forum sitelerini seviyorum bunun sebebi ise fikir alışverişi, beyin fırtınası gibi konulara özen gösteriyorum tamam ama geçenlerde bir arkadaş yapay zekayı foruma entegre etmiş, sorulan sorulara veya yazılan makalelere anında yapay zeka cevap veriyor (süresini de ayarlayabiliyormuş) bu durum ne kadar üzücü.

İnsanların bazı şeylere emek verip öğrenmeleri, mücadele etmeleri daha kalıcı olur diye düşünüyorum. Şimdi ise birçok kişi yapay zekaya soruyor önüne hepsi geliyor. Teknoloji Forum da okudum yine Google forum sitelerine ekstra olarak bir avantaj sağlayacakmış.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri