Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Bacasız oda için ısınmanın ucuz yolları var mı?

Attilas

TFC Kullanıcısı
Onaylı Profil
Puan 43
Çözüm 0
@Attilas
Herkese hayırlı akşamlar,

Henüz evimizde doğalgaz yok ve kış yaklaşırken de sağlam üşüdüğümü bilerek bir maliyet hesabı yapmaya çalışıyorum. Ben de bu konuya biraz kafa yordum ve elektrikli ısıtıcıların enerji tüketimi ve maliyeti üzerine bazı hesaplamalar yaptım. Amacım, bu konuyu sizinle istişare ederek hem kendi kafamdaki soruları netleştirmek hem de belki hepimizin bilinçli kararlar vermesine sebepte olabiliriz diye, başkalarına da yardımcı olabilir düşüncesi ile, fikirlerinizi almak adına bu konuyu oluşturdum.

Elektrikli ısıtıcılar, ne kadar elektrik harcadığı ve maliyetinin ne olacağı konusunda farklı güçteki ısıtıcılar ve kullanım süreleri için hesaplamalar yaptım. Bir türlü mantıklı bir seçenek bulamadım.

En mantıklı seçeneğin doğalgaz ve petek sistemi olduğunu biliyorum ve şu an bu imkana sahip olmadığımızdan dolayı alamıyoruz. En önemlisi de sadece oturma odasında baca var ve diğer odalarda baca yok. Bu anlamda da bacamız olmadığı için soba dışında uygun bir seçenek bulamıyorum. Aslında pencereye daire şeklinde (borunun girebileceği kadar) delik açılabilir ve içeriye kamplara özel çok büyük olmayan bir soba koyulabilir de ona da ev sakinleri izin vermiyor.

Bu yüzden az elektrik tüketen ve 6.5 metrekarelik bir odayı ısıtmaya yeterli olması açısından kullanım deneyimleriniz varsa duymak isterim.

700-800-1000-1500-2000 W
aralıklarında termostatlı ısıtıcı, aşağıdaki özelliklerle donatılmış olsun istiyorum:

İstediğim Özellikler

1. Termostatlı Kontrol:
- Ortam sıcaklığını otomatik olarak ayarlayarak enerji verimliliği sağlaması.

2. Sıcaklık Kademeleri:
- Farklı sıcaklık seviyeleri ile kullanıcının tercihlerine göre ayarlama imkanı.

3. Otomatik Kapanma:
- Belirli bir süre sonra devre dışı kalma özelliği, güvenlik ve enerji tasarrufu sağlaması.

4. Zaman Ayar Seçeneği:
- Kullanıcı, ısıtıcıyı istediği zaman diliminde çalışacak şekilde programlayabilmesi.

5. Düşük Watt Ayarı:
- Daha az enerji harcaması için Watt değerini düşürme seçeneği ile tasarruf sağlama.

Bu özellikler, enerji tasarrufuyla bağlantılı olduğundan bana ekonomik olarak fayda sağlaması açısından önemlidir.

* Düşük Kademe: 2.07 TL/kWh
* Yüksek Kademe: 3.10 TL/kWh

Bu iki fiyat üzerinden gittim ve güncel fiyat olup olmadığına da emin değilim.
Bu örnekleri baz aldığımda da resimdeki gibi bir sonuç çıkardım:

Obsidian_82wlX37cUe.png

Hesapta bir sorun var mı ve sizce bu rakamlar mantıklı mı?

Hocam ısınma problemi cidden çok zor, en kısa zamanda halletmenizi dilerim. Benim arkadaşımın odasında bu linkte olan üründen var ve 30 dk çalıştığında odayı muhteşem derece ısıtıyor. Ve hiçbir zaman çekmiyor fişten, elektrik faturasınında oldukça ucuz geldiğini söylüyor. Bu tarz bir şey hiç denediniz mi?

Hocam ısınma problemi cidden çok zor, en kısa zamanda halletmenizi dilerim. Benim arkadaşımın odasında bu linkte olan üründen var ve 30 dk çalıştığında odayı muhteşem derece ısıtıyor. Ve hiçbir zaman çekmiyor fişten, elektrik faturasınında oldukça ucuz geldiğini söylüyor. Bu tarz bir şey hiç denediniz mi?

Bunların aksamı berbat oluyor. Kullandık.
Bunlar çok elektrik tüketir ve son ayarda kullansak ancak sıcaklık sağlarlar.
Hem fan hem de sıcaklık anlamında pahalı bir seçenek. Sürekli kullanım değil de kısa süreli acil durumlar için kullanılabilir gibi geliyor.
Konvektör ısıtıcı seçeneklerine bakarken burada büyük bir firma var. Aklıma o geldi. Yok yok içinde ve bana sağlamış olduğu değerler mantıklı gelmediğinden akıl erdiremedim. Vadettikleri fiyat ve ısı derecesi hiç aklıma yatmadı, bu nasıl mümkün olabilir?

Hatta direkt açıklamayı atayım size:

2.jpg1.jpg

Bu çok daha iyimiş hocam saatte 40 kuruş hiçbir şey, peki fiyatı ne kadar? Kullanıcı yorumları var mı?

Bu çok daha iyimiş hocam saatte 40 kuruş hiçbir şey, peki fiyatı ne kadar? Kullanıcı yorumları var mı?
Yorum yok.
Facebook ve sitelerinden yayınlıyorlar.
Yerel bir firma. Bu gönderiyi bana bir arkadaşım yolladı ve fiyat bilgisi hatta gönderinin olduğu alanı bulamadım.
Sırf tarih güncel diye tahmin ettiğimden gidip sorma niyetim var. Yarın direkt görüşmeye gideceğim inşallah.

Güncelleme: Buldum

Öyle bir seçenek varsa kesinlikle daha mantıklı hocam, gidin Dünya gözüyle görün. Test edin mutlaka ne kadar sürede ısıtıyor, ne kadar duruyor. Pazarlık atarken ürün orada çalışsın, çıkartmamaya özen göster hocam fişten çıkartmadan önce bir kontrol et ısısını ona göre al.

Bu arada ürünü alırsan detaylı olarak düşüncelerini yazar mısın? Fiyat performans ürünü ise ben de alabilirim ileride.

Öyle bir seçenek varsa kesinlikle daha mantıklı hocam, gidin Dünya gözüyle görün. Test edin mutlaka ne kadar sürede ısıtıyor, ne kadar duruyor. Pazarlık atarken ürün orada çalışsın, çıkartmamaya özen göster hocam fişten çıkartmadan önce bir kontrol et ısısını ona göre al.

Bu arada ürünü alırsan detaylı olarak düşüncelerini yazar mısın? Fiyat performans ürünü ise ben de alabilirim ileride.
Tabii ki arkadaşım da farklı sektörde, araç yağ bakımı dükkanı var. Satışın da içinde.
Orada çalışan arkadaşlarım var dedi. Yarın inşallah seçeneklere bakacağım, senin dediklerini de dikkate alıp, inceleyeceğim. Bütün süreci ya da gerçekten vadettiği sıcaklıkları veriyor mu, ne kadar yakıyor gibi durumları, aksamı kaliteli mi gibi sonuçları buradan yazarım. Tabii ki konuya yazacak arkadaşlar olursa da yine bildiklerini benimle paylaşmalarını diliyorum.

Tabii ki arkadaşım da farklı sektörde, araç yağ bakımı dükkanı var. Satışın da içinde.
Orada çalışan arkadaşlarım var dedi. Yarın inşallah seçeneklere bakacağım, senin dediklerini de dikkate alıp, inceleyeceğim. Bütün süreci ya da gerçekten vadettiği sıcaklıkları veriyor mu, ne kadar yakıyor gibi durumları, aksamı kaliteli mi gibi sonuçları buradan yazarım. Tabii ki konuya yazacak arkadaşlar olursa da yine bildiklerini benimle paylaşmalarını diliyorum.
Aman hocam gözünü seveyim pazarlığı unutma, yurtdışından eklenti vs. alıyorum pazarlık yapamıyorum çok tuhafıma gidiyor :D

Aman hocam gözünü seveyim pazarlığı unutma, yurtdışından eklenti vs. alıyorum pazarlık yapamıyorum çok tuhafıma gidiyor :D
Fiyatı orada görülüyor. Onu unutma :)
Bakalım, isteklerimizin sadece ekonomik tüketim tarafını kapsasa da birşeyler yaparlar diye düşünüyorum :)

Pelet sobalarına baktınız mı pelit de olabilir ismi dumansız modelleri çok tercih ediliyor ve çok iyi ısıtıyor deniyor.

Pelet sobalarına baktınız mı pelit de olabilir ismi dumansız modelleri çok tercih ediliyor ve çok iyi ısıtıyor deniyor.
Aslında iyi bir seçenek.
Bende aynı şeyleri duydum.

Pelet fiyatının 8000-10000 TL arasında olduğunu düşünürsek;

1 ton, 1000 kilogramdır.
Günde yaklaşık 1.55 kg pelet tüketiyorsam:

1 ton pelet yaklaşık 645 gün dayanır.

2. Günlük Maliyet Hesabı

Peletin fiyatı 8000 TL ile 10000 TL arasında değişiyor.

1 Ton Pelet | Günlük maliyet:

8000 TL fiyatla: yaklaşık 12.4 TL/gün
10000 TL fiyatla: yaklaşık 15.5 TL/gün

{Aylık Tüketim} = 6.5m² x 7.165 kg/m² = 46.5
{Günlük Tüketim} = 46.5 kg / 30 gün = 1.55 kg/gün = 1.55 kg/gün

Fiyatı ortalama yazdım. Oda için camı kesmeye izin olsa bu yöntemle cayır cayır olacağına eminim. Camın fiyatı da ne yani "bedava" bizimkilere laf geçiremiyoruz ki 😑

Aslında iyi bir seçenek.
Bende aynı şeyleri duydum.

Pelet fiyatının 8000-10000 TL arasında olduğunu düşünürsek;

1 ton, 1000 kilogramdır.
Günde yaklaşık 1.55 kg pelet tüketiyorsam:

1 ton pelet yaklaşık 645 gün dayanır.

2. Günlük Maliyet Hesabı

Peletin fiyatı 8000 TL ile 10000 TL arasında değişiyor.

1 Ton Pelet | Günlük maliyet:

8000 TL fiyatla: yaklaşık 12.4 TL/gün
10000 TL fiyatla: yaklaşık 15.5 TL/gün

{Aylık Tüketim} = 6.5m² x 7.165 kg/m² = 46.5
{Günlük Tüketim} = 46.5 kg / 30 gün = 1.55 kg/gün = 1.55 kg/gün

Fiyatı ortalama yazdım. Oda için camı kesmeye izin olsa bu yöntemle cayır cayır olacağına eminim. Camın fiyatı da ne yani "bedava" bizimkilere laf geçiremiyoruz ki 😑
Dumansız diyorlar bacaya gerek yok galiba

@Attilas son durum nedir hocam? Satın aldınız mı peteği?

Konuyu Kimler Okuyor

Geri