Web Analytics

Tema düzenleyici

2025'in ilk zamları trafik cezalarına geldi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Talha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 584

Talha

TFC Üye
Tepki Skoru
1,145
Telefon
Samsung
İşletim Sist
Windows 11
1/3
Konu sahibi
Evet arkadaşlar artık 2025'e giriş yaptık ve her yıl klasikleşen zam haberleri gelmeye başladı. İlk önce trafik cezaları açıklandı. Açıklanan fiyatlar ise şu şekilde;
  • Yetkisiz çakar: 138.172 TL
  • Emniyet şeridi ihlali: 9.267 TL
  • Kırmızı ışık: 2.167 TL
  • Ters yön: 9.267 TL
  • Hız sınırı ihlali (%10-30): 2.167 TL
  • Sahte plaka: 46.302 TL
  • Ehliyetsiz araç kullanma: 18.677 TL

Konu sahibi
Ben yaya geçitlerinden geçerken bir araba hızlı falan geliyorsa bilerek yavaş geçiyorum. Kornaya falan da basarsa bağırıp çağırıyorum, bir şey yapamadan gidiyor. :D

Konu sahibi
Kardeşim olay yapıp yapmaması değil. İnsanlar bileğine güvenmeyeli çok uzun yıllar oluyor maalesef. Olay tamamen saygısızlık. Sürücü kursları parayı basıp sınavdan geçen herkese ehliyet veriyor. Prosedür olarak çok fazla madde eklenilmeli.

O dediğin eskidendi ya. Şimdi sürücü kursları park edemeyene ehliyet vermiyor, 1 kere istop edene ehliyet vermiyor. Şu anda çok iyi bence sistem. Hele bir video izlemiştim, hoca kıza soruyor "Ne iş yapıyor öğrencimiz?" diye, kız anlatırken kırmızı ışıkta geçiyor. Hocanın cevabı aynen şu; "Geçmiş olsun kaldınız, lütfen sağa çekin". :D

Konu sahibi
Yeğenim ehliyetini yeni aldı evet öyleymiş. Ben aldığım dönemde 3. vitese atmadan, tamam hayırlı olsun diyorlardı indiriyorlardı.

Psikanaliz yapılmalı tüm sürücülere, ben böyle düşünüyorum. Detaylı konuşamadım, sağlıkta bu tarz testler yapılıyor mu?

Ben aldığımda 50 metre sürdürdü tamam geçtin arabayı sağa çek demişlerdi. Az araba kullanırım diye gitmiştim bende. :D

Bence SRC belgesi için gerekli olan tüm belgeler normal ehliyet sınavlarında da geçerli olmalı. Hatta özel güvenlik olabilmek için 566 soruluk bir psikoloji testine tutuluyorsun, ona bile girilmeli.

Bu dediklerim evlilik ve çocuk sahibi olmak için de geçerli. Ülkede sağlıklı insan yok anasını satayım.

Konu sahibi
Bazı cezalar az bile olmuş hocam...

Abi aslına bakarsan hepsi az. Çakarlı araca 130K ceza yazmışlar. Ulan adamların altında zaten 3-4 milyonluk araba. var 130K'nın ne caydırıcılığı olacak?

Konu sahibi
Onu geçtim ehliyetsiz araba sürmenin cezası nasıl 18.677 tl gibi komik bir rakam olabilir.

Orasını şöyle savunabilirim. Harçlar 5K, kurslar 15K olmuş. Adam ehliyet alacağıma ehliyetsiz ceza yiyene kadar takılırım diyebilir. :D

Konu sahibi
Bana yine de bu pek mantıklı gelmedi sanki? :D

Bana mantıklı geldi vallahi. Eğer adamın durumu yoksa, birikim yapması gerekiyorsa, ceza yiyene kadar takılsın. Cezayı da taksitlendirir öder mis gibi. Sonra da kursa yazılır. :D

Çakar olayından daha mantıklı yani. Ahahahahaha

Konu sahibi
En önemlisini unutmuşlar!!!. Yayaya yol vermeme: 100.000 TL

Konu sahibi
Ben elimden geldiği kadar küçük esnaftan alışveriş yapmaya özen gösteririm. Bunun sebebi ise destek olmak. Her zaman alışveriş yaptığım bir amca vardı, sempatik ve sevecen geliyordu. Hem sohbeti güzel, hem de ticareti(!) diye düşünürken bana yağı, şekeri, pirinci vs. 2 katına satıyormuş. Örneğin yağ markette 100 liraysa sen bana 140 liraya sat buna da tamamım fakat 200 liraya satmak absürt geliyor.

Bir düşüncem var, eğer küçük esnafa kalırsak her şeye yok çekecek esnaflar var. Hepsini tenzih etmiyorum ama birçok kişi öyle maalesef.

Küçük esnaf daha da fazla kazıklıyor. Aynı ürünü 3 harfli marketlerden ya da diğer süper marketlerden daha ucuza bulabiliyorsun. En azından muadil seçeneği var. Ekmek hariç hiç bir şeyi küçük esnaftan almam.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri