Web Analytics

Tema düzenleyici

2025'in ilk zamları trafik cezalarına geldi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Talha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 584
Trafik cezalarına gelen zamları destekliyorum. Bazı sürücüler var ciddi anlamda sıkıntılılar. Yaya geçiti yaptılar bizim buraya, hız sınırı ise 50 maksimum. Adam yavaş yavaş geliyor uzaktan görüyorum, yaya geçiti kullanacağım gaza bir asılıyor yol vermiyor. İşin absürt yanı ise yaya geçitinden yaya olarak geçtiğimden dolayı bir de söyleniyor.

Neyse, çok fazla şikayet üzerine ışıklar konuldu. Çünkü 3 gidiş, 3 geliş şeritli caddeyi geçmemiz gerekiyordu. Kırmızı yanıyor, kırmızıda geçiyor bir de kafasını camdan uzatıp bana söyleniyor. Ülkede kavga etmek için çok fazla sebep var ama anneannemin her daim bir lafı vardır bu tarz insanlara karşı "it ile aynı çuvala girmeyeceksin".

İnsan kendisinden korkuyor, karşı taraftan değil. Suç mu var? Yüklensinler cezaya gram üzülmüyorum...

Ben yaya geçitlerinden geçerken bir araba hızlı falan geliyorsa bilerek yavaş geçiyorum. Kornaya falan da basarsa bağırıp çağırıyorum, bir şey yapamadan gidiyor. :D
Kardeşim olay yapıp yapmaması değil. İnsanlar bileğine güvenmeyeli çok uzun yıllar oluyor maalesef. Olay tamamen saygısızlık. Sürücü kursları parayı basıp sınavdan geçen herkese ehliyet veriyor. Prosedür olarak çok fazla madde eklenilmeli.

O dediğin eskidendi ya. Şimdi sürücü kursları park edemeyene ehliyet vermiyor, 1 kere istop edene ehliyet vermiyor. Şu anda çok iyi bence sistem. Hele bir video izlemiştim, hoca kıza soruyor "Ne iş yapıyor öğrencimiz?" diye, kız anlatırken kırmızı ışıkta geçiyor. Hocanın cevabı aynen şu; "Geçmiş olsun kaldınız, lütfen sağa çekin". :D
Yeğenim ehliyetini yeni aldı evet öyleymiş. Ben aldığım dönemde 3. vitese atmadan, tamam hayırlı olsun diyorlardı indiriyorlardı.

Psikanaliz yapılmalı tüm sürücülere, ben böyle düşünüyorum. Detaylı konuşamadım, sağlıkta bu tarz testler yapılıyor mu?

Sağlıklı insan çok ama sağlıksız insanlar psikolojilerini bozduklarından dolayı hep tedavi görüyor :)

Her ikinize de katılıyorum. Toplumun trafik içerisinde daha saygılı davranabilmesi için cezaların fazla ve hiçbir şekilde caydırılığı olmaması lazım. Aksi hâlde kötü sonuçlar doğurabiliyor. ısaak bu arada profil fotoğrafındaki beypazarı şişesi çok manidar olmuş :D

Orasını şöyle savunabilirim. Harçlar 5K, kurslar 15K olmuş. Adam ehliyet alacağıma ehliyetsiz ceza yiyene kadar takılırım diyebilir. :D
Bana yine de bu pek mantıklı gelmedi sanki? :D

En önemlisini unutmuşlar!!!. Yayaya yol vermeme: 100.000 TL
Hay ağzına sağlık abi, en büyük problemlerden birisi yayaya yol vermeme. Hayır yaya geçitinden insan geçerken neden şoförlerin söylenmesine maruz kalır ona anlam veremiyorum :)

Can kaybı yaşanabilir alanlarda (trafik vb.) yapılan cezaların, caydırıcı nitelikte olmasından yanayım. Özellikle alkollü/maddeli araç kullanımı direk trafikten men cezası ile nitelendirilmeli, bence.
Bence o tarz araba kullanan kişilerin içeriden çıkmaması lazım. Kendi hayatı umurumda olmaz fakat karşıdaki insanın hayatını tehlikeye atmak, o şekilde araç kullanmak Dünya’nın en bencil hareketidir.

Tüm vergi ve cezalar arttı. Malum bu artışların farkında olup kendime 10 yıllık pasaport çıkarmak durumunda kaldım. Üniversitedeyken 2013te 1 yıllık çıkarmıştım. Eskiden herşey daha iyiydi sanki.
Ben 90'lı yıllara kadar gidiyorum bazen, mahallede oynadığım günleri özlüyorum. Çalıştığım dönemlerde her şey artacak diye ihtiyacım olan şeyleri fazlasıyla aldım, iyi ki almışım. Şu an çok astronomik rakamlara ulaştı her şey.

Aslında herşey astronomik rakamlara ulaşmadı. Ama şirketler,esnaflar arsızlaştı ve gözlerini bürüyen para hırslarından dolayı sattıkları ürünlerin fiyatlarını şişirdiler.
Ben elimden geldiği kadar küçük esnaftan alışveriş yapmaya özen gösteririm. Bunun sebebi ise destek olmak. Her zaman alışveriş yaptığım bir amca vardı, sempatik ve sevecen geliyordu. Hem sohbeti güzel, hem de ticareti(!) diye düşünürken bana yağı, şekeri, pirinci vs. 2 katına satıyormuş. Örneğin yağ markette 100 liraysa sen bana 140 liraya sat buna da tamamım fakat 200 liraya satmak absürt geliyor.

Bir düşüncem var, eğer küçük esnafa kalırsak her şeye yok çekecek esnaflar var. Hepsini tenzih etmiyorum ama birçok kişi öyle maalesef.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri