Web Analytics

Tema düzenleyici

2025 Berber ve kuaför fiyatları ne kadar oldu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Metinolmetin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 31
  • Görüntüleme Görüntüleme 513

Metinolmetin

TFC Üye
Tepki Skoru
170
1/3
Konu sahibi
Türkiye'de berber ve kuaför fiyatlarında yaşanan ciddi artış vatandaşların dikkatini topladı. Büyükşehirlerde saç kesimi 300 TL'den 500 TL'ye yükselirken bazı semtlerde bu fiyat bin 500 TL'ye kadar çıkıyor.
2-) 2025.Ocak.19.Pazar.19.01.51.png

Türkiye'de berber ve kuaför ücretlerindeki ciddi artış, halkın tepkisini çekmeye devam ediyor. Özellikle büyükşehirlerde, saç kesim ücretleri 300 TL’den 500 TL’ye kadar çıkarken, bazı lüks semtlerde bu rakamın 1.500 TL’ye kadar ulaştığı ifade ediliyor.

İstanbul Berberler ve Kuaförler Odası’nın belirlediği tarifeler esas alınsa da, birçok işletmenin bu tarifeleri uygulamadığı ve fiyatlarını serbestçe belirlediği belirtiliyor. Üstelik bazı işletmeler, yalnızca nakit ödeme kabul ederek müşterilere zorluk yaşatıyor.

Fiyatlardaki artışa öfkelenen vatandaşlar, işletmecilere tepkili. Ancak berber ve kuaförler, kira, enerji maliyetleri ve malzeme fiyatlarındaki artış nedeniyle bu zamları yapmak zorunda kaldıklarını savunuyor. Bazı işletme sahipleri, yüzde 50’yi bulan zamların işlerini ayakta tutabilmek için kaçınılmaz olduğunu dile getiriyor.

Kadın kuaförlerinde ise fiyatlar daha da yüksek seyrediyor. İstanbul genelinde saç kesimi, fön, boya ve bakım gibi hizmetlerin başlangıç fiyatı 1.500 TL’yi bulurken, lüks bölgelerde bu rakam 5.000 TL’yi aşabiliyor. Bir kuaför işletmecisi, “Kaliteli ürünler kullanmadan bu işi yapmak mümkün değil ve bu ürünlerin maliyeti her geçen gün artıyor” diyerek durumun nedenini açıklıyor.

Öte yandan, bazı vatandaşlar fiyatların yüksek olmasının yanı sıra, birçok kuaförün makbuz veya fatura vermemesinden de şikayet ediyor. Bu durum, sektörde kayıt dışı işlemlerin yaygın olduğunu düşündürüyor.

Kaynak

Konu sahibi
Bu haberi okuyunca, hafif bir gülümseme geldi yüzüme. Bir çoğumuz pandemi döneminde kuaför oldu. :)
IMG_20250119_184641.webp

Konu sahibi
Ben de para ödemiyorum, derby alıyorum 3 defa traş oluyorum en az. Kafamı kazıyorum, sakalıda uzatıyorum bu şekilde herkes çok yakışıyor diyor :D onlar öyle dedikçe berbere ödemediğim ücret geliyor, seviniiyorum :D

Konu sahibi
Pandemi zamanında herkes bir şeylerin ustası oldu. İspatlayamam, o' başka :)

Pandemi zamanında herkes bir şeylerin ustası oldu. İspatlayamam, o' başka :)
Ben komşuları dahi tıraş ediyorum, onlarada aldırdım makine. Braun tıraş makinesi aldım, sakalları yanağı bazen canım sıkılırsa sıfırla kafamı komple onunla alıyorum. Benim saçlarım egzamadan dolayı dökülmüştü, 250 lira veriyordum. Berber de çocukluk arkadaşım, derby tavsiyesini o verdi gerek yok kardeşim evde bu şekilde traş ol dedi sağ olsun. Tarif ettiği gibi tıraş oluyorum :D

Bir profesyonel dokunması gerekiyor.
Kafatasımın şekli normal olsa traş makinesi ile keserim, jilete bile gerek yok, naturel :)
En fazla gider kırıkları aldırsam kısa vadelerde az az kestirsem yine 200 TL'nin üstüne çıkmaz.

Bir profesyonel dokunması gerekiyor.
Kafatasımın şekli normal olsa traş makinesi ile keserim, jilete bile gerek yok, naturel :)
En fazla gider kırıkları aldırsam kısa vadelerde az az kestirsem yine 200 TL'nin üstüne çıkmaz.
Hocam aynı şehirde olsak david beckham gibi tıraş ederim seni o derece geliştirdim kendimi :D

Hocam aynı şehirde olsak david beckham gibi tıraş ederim seni o derece geliştirdim kendimi :D
Edemezsin çünkü kafam yamuk : D
Makine taşa çarpar. Sürekli bileylemen lazım :) Pandemi döneminde ben yine eve berberimi çağırıyordum. O kadar güvenmiyorum, takıntılıyım zaten. Rize'de aynı günde 3 yere gittiğimi biliyorum. Yıllrdır da tek bir kişi var ona giderim. O da ölürse işte o zaman bende ihtisas sahibi olabilirim.

Edemezsin çünkü kafam yamuk : D
Makine taşa çarpar. Sürekli bileylemen lazım :) Pandemi döneminde ben yine eve berberimi çağırıyordum. O kadar güvenmiyorum, takıntılıyım zaten. Rize'de aynı günde 3 yere gittiğimi biliyorum. Yıllrdır da tek bir kişi var ona giderim. O da ölürse işte o zaman bende ihtisas sahibi olabilirim.
O zaman bir şey diyemem hocam :D ama ciddi anlamda kendimi çok geliştirdim. Arog filminde Arif'in tıraş ettiği gibi ediyorum :D

En son 30 Ağustosta traş oldum. Saçlarım uzun daha iyi olduğu için 5-6 ayda bir kestiriyorum belki de . Uzadığında faulleri ve enseyi kestiriyorum yandaki berbere. İlk başlarda 10 tl veriyordum geçen 30 yaptım enflosyana göre şekilleniyor. Yaptığı bir şey de yok hani.

En son 30 Ağustosta traş oldum. Saçlarım uzun daha iyi olduğu için 5-6 ayda bir kestiriyorum belki de . Uzadığında faulleri ve enseyi kestiriyorum yandaki berbere. İlk başlarda 10 tl veriyordum geçen 30 yaptım enflosyana göre şekilleniyor. Yaptığı bir şey de yok hani.
Ooo hocam bir naturel ense tıraşı yapıyorum, çok fena. Ense toplama, sakal tıraşı ve saç tıraşı konusunda bayağı iyiyim. Bir de şekilli makas kullansam var ya :D

Ooo hocam bir naturel ense tıraşı yapıyorum, çok fena. Ense toplama, sakal tıraşı ve saç tıraşı konusunda bayağı iyiyim. Bir de şekilli makas kullansam var ya :D

Hayatta traş edemem. Kendimi de edemem başkasını da edemem. Pandemi döneminde annem babamın saçlarını falan kesiyordu. Ben yine gidiyordum berbere falan. :D

Sadece babamın sakal traşını hallediyorum. Ahahahahaha

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son Konular

Tips
Geri